NUNS: Suditi ubicama i nalogodavcima

Izvor: S media, 15.Avg.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Suditi ubicama i nalogodavcima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je zadovoljstvo najavom revizije predmeta u vezi sa ubistvom novinarke Radislave Dade Vujasinović koja je nadjena mrtva u aprilu 1994. u svom stanu u Novom Beogradu.

NUNS je u saopštenju izrazio očekivanje da će nepristrasna istraga dovesti do sudjenja počiniocima i njihovim nalogodavcima, ali i onima koji su više od 16 godina krili istinu o ubistvu Dade Vujasinović.

Dnevni list Blic preneo je u današnjem izdanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pozivajući se na izvor iz Palate pravde u Beogradu da će Više tužilaštvo u Beogradu iduće nedelje početi reviziju predmeta u vezi sa smrću Dade Vujasinović.

"Rasvetljavanje ovog ubistva je od ključnog značaja za status naše profesije jer nikako ne smemo zaboraviti da je njime započet niz još nerasvetljenih političkih ubistava i napada na naše kolege", izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

NUNS ocenjuje kao posebno značajnu namera Višeg Tužilaštva da ispita sve veštake i do sada nesaslušavane svedoke, medju kojima su i novinari.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.