NS: Vandali ubili mladog labuda

Izvor: B92, 10.Jul.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Vandali ubili mladog labuda

Novi Sad -- Mladi labud, koji je živeo u jezercetu u Dunavskom parku u centru Novog Sada, umro je od povreda koje su mu nepoznati počinioci naneli kamenicom ili granom.

"Ovo nije prvi slučaj da su labudovi u Dunavskom parku izloženi fizičkom maltretiranju, a ono što se desilo sigurno predstavlja odraz stanja u društvu u kojem živimo", navodi se u saopštenju za javnost Javnog komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo".

Kako se navodi, radnici "Gradskog zelenila" odneli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su labudića veterinaru pre nedelju dana, čim su primetili da je povređen.

Veterinar je potvrdio da se radi o unutrašnjim povredama izazvanim udarcima predmetom, kao i o lomu noge.

"Nekoliko dana on je pokušavao da izleči labudića, ali nije bilo pomoći, pošto su povrede bile veoma teške", navodi se u saopštenju za javnost.

Isa i Bisa, dva odrasla labuda, žive već godinama u jezercetu u Dunavkom parku, a nedavno su dobili tri mlada labuda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.