NS: Pucnjava kod škole usred dana

Izvor: B92, 04.Feb.2013, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pucnjava kod škole usred dana

Novi Sad -- U pucnjavi koja se dogodila danas u novosadskom Novom naselju nije bilo povređenih, a istraga o ovom događaju je u toku, saopštava novosadska policija.

Za sada neidentifikovana osoba ispalila je iz pištolja više hitaca, kojima niko nije povređen. Policija je obavila uviđaj i intenzivno rasvetljava sve okolnosti tog događaja, koji se desio u Ulici Kaće Dejanović, oko 12.40 sati, navedeno je u saopštenju.

Novosadski mediji su prethodno nezvanično preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su se u Novom naselju sukobile dve grupe mladića i da je proteklog vikenda u gradu bilo nekoliko tuča u kojima su povređene tri osobe.

"Pet-šest mladjih momaka, koji su nosili kapuljače, sakrili su se iza parkiranog automobila marke 'fijat bravo', gde su sačekali suparničku grupu mladića.

Prema njima su ispalili nekoliko hitaca iz dva pištolja, nakon čega je i druga strana odgovorila nasumičnim pucnjima", ispričali su očevici za Radio 021. Dodali su da su se napadači razbežali nakon što se uključio alarm na automobilu koji su koristili kao zaklon.

Beti je u policiji potvrdjeno da je jedan metak završio i u fasadi zgrade u Ulici Seljačkih buna. U blizini mesta na kom se pucalo nalaze se Osnovna škola "Prva vojvodjanska brigada", kao i vrtić "Vendi". Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je policiju, tužilaštvo i sve državne organe da što pre reaguju povodom sve učestalijih slučajeva nasilja i kriminala na novosadskim ulicama, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

"U prethodnom periodu je drastično učestala pojava masovnih tuča, krađa i pucnjave na ulicama grada, što najozbiljnije ugrožava bezbednost Novosađana. Takva situacija zahteva angažovanje svih raspoloživih kapaciteta policije, ali i drugih nadležnih organa, jer ne možemo mirno gledati kako nasilje i bahatost uzimaju maha u Novom Sadu", istakao je Vučević.

"Očekujem hitnu reakciju policije na najnovija dešavanja i privođenje odgovornih licu pravde", naglasio je gradonačelnik Vučević.

Slična pucnjava dogodila se u septembru prošle godine, u novosadskom naselju Liman, kada je u blizini Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" ranjen jedan mladić.

LSV: Vojvodina da dobije svoju policijsku upravu

LSV je ponovo zatražila da Vojvodina dobije sopstvenu policijsku upravu i ocenila da je to jedini način da se poveća bezbednost gradjana pokrajine.

"Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policijaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je podsetila da je početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca, što je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu.

LSV je podsetio i da Novi Sad tri godine nema načelnika policije i dodao da ništa bolja bezbednosna situacija nije ni u drugim delovima

Vojvodine.

"Krajnje je vreme za decentralizaciju rada MUP-a Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu. Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordinisan. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati", piše u saopštenju.

Novosadska policija potvrdila je da je u delu grada Novo naselje došlo do pucnjave danas oko 13 sati.

Lokalni mediji preneli su, pozivajući se na očevice, da je u pitanju bio "revolveraški obračun" dve grupe mladića.

Beti je u policiji potvrdjeno da je jedan metak završio i u fasadi zgrade u Ulici Seljačkih buna.

U blizini mesta na kom se pucalo nalaze se Osnovna škola "Prva vojvodjanska brigada", kao i vrtić "Vendi".

Slična pucnjava dogodila se u septembru prošle godine, u novosadskom naselju Liman, kada je u blizini Osnovne škole "Žarko Zrenjanin"

ranjen jedan mladić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Revolveraški obračun u Novom Sadu

Izvor: RTS, 04.Feb.2013

U pucnjavi ispred škole i vrtića u Novom Sadu nije bilo povređenih. Prema rečima očevidaca, reč je o "revolveraškom obračunu" dve grupe mladića. Gradonačelnik Miloš Vučević traži od policije da zaštiti Novosađane...Vatreni obračun ispred škole i vrtića u Novom Sadu. U pucnjavi u Ulici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.