NS: Maloletnici se izboli noževima

Izvor: B92, 07.Nov.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Maloletnici se izboli noževima

Novi Sad -- Maloletnik iz Kaća koji je danas ranio nožem dvojicu mladića u Mašinskoj školi u Novom Sadu uhapšen je i osumnjičen za pokušaj teškog ubistva.

Stanje dvojice povređenih mladića koje je jedan maloletnik izbo nožem u holu srednje Mašinske škole u Novom Sadu - stabilno.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin je rekla da je Branislav S. (19) iz Teslića zadobio jedan ubod nožem u desnu stranu grudi, ispod plećke, dok je Milan Š. (22) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Rakovca zadobio šest uboda, tri u grudi i tri u stomak.

"Posle obavljene operacije stanje povređenih za sada je stabilno", rekla je Jelena Jurišin i dodala da su operisani mladići pod stalnim nadzorom lekara i da se povrede karakterišu kao teške telesne povrede opasne po život.

U srednjoj Mašinskoj školi u Bulevaru kralja Petra u Novom Sadu, kako je Tanjugu rekla portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić, jedan maloletnik je oko 14.30 izbo nožem dvojicu mladića.

Kako saznaje reporter B92, maloletnik koji je izbo mladiće je učenik Građevinske škole, koja se nalazi u neposrednoj blizini srednje Mašinske škole, gde se incident dogodio.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatijana Đurašković izjavila je večeras da je krivično delo koje se dogodilo u srednjoj Mašinskoj školi u Novom Sadu, kada je jedan maloletnik nožem izbo dvojicu mladića, okarakterisano kao teško ubistvo u pokušaju.

Đurašković je u izjavi novinarima, nakon završenog uviđaja, rekla da će maloletnik večeras biti priveden njoj na saslušanje i da će, u skladu sa zakonom, saslušanju prisustvovati njegovi roditelji.

Prema pisanju novosadskog portala 021.rs, Milan i Branislav su došli u dvorište koje povezuje Mašinsku i Građevinsku školu i počeli da maltetiraju učenika Građevinske škole. Onda je napadnuti učenik pozvao rođaka telefonom da mu pomogne. Tuča se nastavila pa je u jednom trenutku, napadnuti dečak izvadio nož i prvo ubo jednog mladića šest puta u stomak, a potom i drugog dva puta u grudi.

Prema nezvaničnim saznanjima, tinejdžer iz Kaća je ispričao da su ga dvojica mladića i ranije maltretirala i od njega uzimali pare i stvari. A navodno, su mu, između njegove i obližnje Mašinske škole, uzeli ranac s patikama i bacali u šaht.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnici se izboli noževima u Novom Sadu

Izvor: Akter, 07.Nov.2012

Stanje dvojice povređenih mladića koje je jedan maloletnik izbo nožem u holu srednje Mašinske škole u Novom Sadu - stabilno

Nastavak na Akter...

Među izbodenim mladićima i Teslićanin

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2012

NOVI SAD - Milan Š. (19) iz sela Rakovca kod Novog Sada i Branislav S. (19), rodom iz Teslića u Republici Srpskoj, koji su danas izbodeni nožem u krugu novosadske Srednje medicinske škole, operisani su u Urgentnom centru Kliničkog centra (KC) Vojvodine i njihovo stanje trenutno je stabilno.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.