NOVE OPTUŽBE PROTIV NEUROHIRURGA!

Izvor: Kurir, 17.Feb.2011, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE OPTUŽBE PROTIV NEUROHIRURGA!

ŠABAC - Nove optužbe protiv neurohirurga! Milan Jovanović iz Šapca prijavio je policiji neurohirurga Radovana Mijalčića i optužio ga da je pre godinu dana tražio da mu plati 5.320 evra da bi operisao njegovog sada pokojnog oca Dušana Jovanovića (64). On je juče posle podne inspektorima kazao da je prepoznao doktora Mijalčića na

ŠABAC - Nove optužbe protiv neurohirurga!

Milan Jovanović iz Šapca prijavio je policiji neurohirurga Radovana Mijalčića i optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ga da je pre godinu dana tražio da mu plati 5.320 evra da bi operisao njegovog sada pokojnog oca Dušana Jovanovića (64).

On je juče posle podne inspektorima kazao da je prepoznao doktora Mijalčića na fotografijama koje su mediji objavili nakon njegovog hapšenja:

- Setio sam se da je to lekar koji mi je tražio pare - rekao je Jovanović.

On je marta prošle godine doveo oca u Klinički centar Srbije, gde je operisan od aneurizma na mozgu.

- Nekoliko dana kasnije doktor mi je postavio uslov - rekao mi je da će otpustiti Dušana iz bolnice ako ne obezbedim 3.400 evra za terapiju. Tvrdio je da su lekovi koji se nabavljaju u Nemačkoj jedini način da se oporavi. Uputio nas je u privatnu polikliniku "Panaceu" i rekao da se javimo sestri Slavici - kazao je Milan Jovanović.

S bratom i jednim prijateljem otišao je u pomenutu kliniku i odmah dao sestri samo 650 evra jer je toliko imao. Ona im je rekla da za dan, dva donesu ostatak.

- U međuvremenu doktor je zahtevao još 1.920 evra jer se, navodno, lečenje lekovima, takozvanim albuminima, oteglo - kazao je policajcima Jovanović.

Posle toga za lečenje pokojnog oca dao je još 14.000 dinara za snimanje magnetnom rezonancom u istoj privatnoj poliklinici. Međutim, terapija nije urodila plodom i Dušan je 8. novembra preminuo.

Mijalčić već uhapšen s kolegom!

Dragan Savić (44) i Radovan Mijalčić (42), neurohirurzi Kliničkog centra Srbije, obojica iz Beograda, uhapšeni su 7. februara zbog sumnje da su od pacijentkinje Biljane Vukadinović iz Topole primili mito od 6.000 evra.

Savić je od 17. januara do 4. februara zahtevao novac od Biljane kako bi je operisao, a na dan hapšenja Mijalčić je od nje primio 3.000 evra za nastavak lečenja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Lekari uzimali mito i za lečenje dece

Izvor: Blic, 17.Feb.2011

BEOGRAD - Posle prošlonedeljnog hapšenja neurohirurga Radovana Mijalčića (43) i Dragana Savića (42), osumnjičenih da su tražili mito od 6.000 evra za operaciju aneurizme 45-godišnje Biljane V., policiji se javilo još nekoliko porodica koje tvrde da su lekari i od njih zahtevali, a oni im dali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.