Izvor: CrnaHronika.rs, 26.Dec.2013, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠ: Autobus zgazio čoveka na pešačkom!

Nišlija Milivoje D. (81) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Ulici Jovana Ristića kod broja 15.Kako je saopštila niška policija, njega je, dok je prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, udario autobus “Transproduktra” kojim je upravljao Rade T. (49) iz Niša. Od siline udarca, telo pešaka letelo je dvadesetak metara.
Prema rečima očevidaca, autobus se kretao velikom brzinom, zbog čega vozač nije mogao da zakoči na vreme.
- Čuo sam jak udarac, okrenuo sam se da vidim šta se desilo i ugledao mrtvog čoveka na ulici. Autobus se zaustavio stotinak metara dalje, video sam vozača kako izlazi i gleda mrtvog pešaka. Prišao sam ga i pitao: “Čoveče, pa kojom si brzinom vozio kad si zgazio čoveka?” Nije mi ništa odgovorio, i on je bio u šoku – kaže Jovica Cakić.
Dragana Mitrović, koja se takođe zatekla na mestu nesreće, ističe da je odmah bilo jasno da pešaku nema pomoći.
- Čovek je bio sav krvav, nije se pomerao, jasno je bilo da je odmah umro. Hitna pomoć je došla brzo, ali nisu mogli ništa da učine. Strašno je bilo to videti, još se tresem, ne mogu da se oslobodim tog prizora – ističe ona.
Uviđaj na mestu nesreće izvršila je policija i nadležni tužilac. Telo preminulog upućeno je na Institut za sudsku medicinu na obdukciju, kako bi se utvrdio uzrok smrti.
Autobus će biti upućen na vanredni tehnički pregled zbog kontrole njegove ispravnosti, dok je vozač odveden u nišku Policijsku upravu na saslušanje.
(D. K.)
Izvor: telegraf

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Povezane vesti

Niš: Autobus usmrtio čoveka na pešačkom prelazu

Izvor: Blic, 27.Dec.2013, 10:52

Pešak Milivoje D. (81) iz Niša poginuo je 26.decembra oko 9.40 časova kada ga je u Ulici Jovana Ristića, dok je prelazio ulicu na obeleženom pešakom prelazu, udario autobus gradskog prevoznika "Transprodukt“ kojim je upravljao Rade T. (49) iz Niša...Od siline udara telo nesrećnog čoveka odletelo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.