NIKAČEVIĆU POVEĆANA KAZNA NA DESET GODINA ZATVORA

Izvor: Kurir, 02.Dec.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAČEVIĆU POVEĆANA KAZNA NA DESET GODINA ZATVORA

BANJALUKA- Apelaciono veće Suda BiH osudilo je Miodraga Nikačevića na kaznu zatvora u trajanju od deset godina zbog ratnog zločina protiv čovečnosti počinjenih na području opštine Foča 1992.godine

BANJALUKA - Apelaciono veće Suda BiH osudilo je Miodraga Nikačevića na kaznu zatvora u trajanju od deset godina zbog ratnog zločina protiv čovečnosti počinjenih na području opštine Foča 1992.godine.

Prvostepenom presudom, izrečenom početkom prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine, Nikačević je bio osuđen na osam godina zatvora zbog silovanja jedne žene u aprilu 1992, i još jedne devojke u julu iste godine, kao i za protivzakonito hapšenje jednog civila.

Tužilaštvo BiH se žalilo na provstpenu presudu, tražeći da se optuženom poveća kazna, što je Apelaciono veće delimično i uvažilo.

Nikačević, koji je drugostepenu presudu čekao na slobodi, pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, po nalogu Suda BiH, uhapsili 30. novembra ove godine.

U izrecenu kaznu će mu biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru, od februara 2008. do januara 2009. godine, kada je pušten na slobodu uz mere zabrane.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe, saopšteno je iz Suda BiH.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.