NEMA POTERNICE Marović može da podnese zahtev za azil

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA POTERNICE Marović može da podnese zahtev za azil

Srbija će biti u obavezi da uhapsi i Crnoj Gori izruči Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsednika Zajednice Srbije i Crne Gore, ukoliko Interpol u Podgorici za njim raspiše međunarodnu poternicu.

Miloš Marović

Mlađi Marović je osumnjičen za malverzacije u vezi sa kupovinom 26.000 kvadrata na plaži Jaz.

Podgoričke „Vijesti“ su objavile da su svedoci saradnici u tom postupku označili Miloševog oca Svetozara kao osobu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je počela i završila posao sumnjive prodaje zemlje na Jazu, zbog koje je opština Budva oštećena za 1.400.000 evra. Prethodno su ti svedoci tvrdili da je Miloš rukovodio tim poslom.

Kako je „Blic“ pisao, pre nego što je crnogorska policija pokušala da uhapsi Miloša u Budvi, mlađi Marović je viđan u kafani u centru Beograda.

- Za njim nije raspisana međunarodna poternica i Miloš Marović može nesmetano da se kreće po Srbiji, pa i da napusti našu zemlju. Međutim, ako crnogorski biro Interpola raspiše crvenu poternicu za njim, mi smo u obavezi da ga uhapsimo i izručimo - kaže sagovornik „Blica“ blizak bezbednosnim službama.

Mlađi Marović će moći da odugovlači sa izručenjem domovini ako u Srbiji podnese zahtev za azil zbog „političkog progonjenja“ u Crnoj Gori.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.