NE ZNA SE GDE SU RODITELJI UMRLE BEBE

Izvor: Kurir, 08.Feb.2012, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE ZNA SE GDE SU RODITELJI UMRLE BEBE

Jednomesečna Maša, sestra bliznakinja malog Vuka koji je umro od gladi i nehigijene, juče je napustila Dečju bolnicu i smeštena je u Sigurnu kuću u Novom Sadu. S njom su i njen jednoipogodišnji brat Stefan i troipogodišnja sestra Milica.

NOVI SAD - Isparili roditelji!

Jednomesečna Maša, sestra bliznakinja malog Vuka koji je umro od gladi i nehigijene, juče je napustila Dečju bolnicu i smeštena je u Sigurnu kuću u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Sadu. S njom su i njen jednoipogodišnji brat Stefan i troipogodišnja sestra Milica.

- Deca su nemarnim roditeljima oduzeta u ponedeljak, a gde se nalaze Miroslav (40) i Jelena M. (32), niko ne zna. U kuću koju su iznajmili nisu se vraćali otkad je policija protiv njih podnela krivičnu prijavu - kaže izvor Kurira iz istrage.

Reporteri Kurira pozvali su Jelenu na mobilni telefon, a kad se javila, rekla je da to nije ona, dok se u pozadini čuo muški glas koji joj je kazao da prekine vezu.

Roditelji blizanaca su do pre nekoliko meseci boravili u Beočinu, kada su se preselili u Petrovaradin. Poslednja tri meseca živeli su u trošnoj kući u naselju Klisa u Novom Sadu.

Horor u stanu nesavesnih roditelja trajao je od 21. decembra, kada su bebe rođene, do 23. januara, kada su malog Vuka odveli u Dom zdravlja na Klisi. Zapušteni mališan je u teškom stanju prebačen u Dečju bolnicu, gde je iste noći umro od teške infekcije, pothranjenosti i ugruška mleka u plućima.

(S. S.)

Centar obilazio blizance

Gojko Vujnović, direktor Centra za socijalni rad u Novom Sadu, rekao je da su zaposleni u tom centru obilazili roditelje blizanaca dok su bili u Beočinu.

- Ponuđena im je pomoć, ali su je odbili. Miroslav je u tim situacijama bio veoma grub i drzak. Jelena i njen suprug živeli su u lošim uslovima, a zaposleni su im rekli da će im Centar oduzeti decu ako im ne obezbede bolje uslove - kaže Vujnović za Kurir.

Beba umrla od gladi!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.