NBG: Pojačane patrole zbog manijaka

Izvor: B92, 09.Maj.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBG: Pojačane patrole zbog manijaka

Beograd -- Policija je povećala broj noćnih patrola u Novom Beogradu, jer još traje potraga za silovateljem koji je 2. maja silovao radnicu u jednoj perionici, piše Blic.

Ipak, u policiji navode da zasad nema naznaka koje bi ukazivale na to da se radi o serijskom silovatelju.

Silovatelj je 2. maja u šest ujutru maskiran kao nindža upao u privatnu perionicu na Novom Beogradu, brutalno silovao radnicu, a zatim iz kase ukrao 5.000 dinara i pobegao.

- Strahovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo od mogućnosti da će silovatelj, kao što se to uglavnom dešava, ponovo napasti neku ženu, zato smo noću pojačali broj patrola na terenu, ali u poslednjih sedam dana nismo dobili nijednu prijavu o bilo kakvom pokušaju seksualnog napada - kažu za "Blic” u beogradskoj policiji.

U policiji navode i da su zbog brutalnog načina silovanja posumnjali da je napadač osoba koja je odranije poznata po toj vrsti krivičnih dela.

- Proverili smo sve silovatelje koji u dosijeu imaju po nekoliko izvršenih silovanja, ali su svi koji bi po tome mogli da se dovedu u vezu u zatvoru. Trenutno proveravamo osobe koje su u ovom kraju poznate po nasilničkom ponašanju, ali i po razbojništvima. Ne isključujemo mogućnost da je maskiranom napadaču te noći plan bio da izvrši razbojništvo i domogne se novca i da silovanje nije bilo planirano - kažu u policiji.

Oni navode da su za napadačem, iako je bio potpuno maskiran, ostali određeni tragovi koji se sada veštače a koji bi mogli da doprinesu utvrđivanju njegovog identiteta.

- Intenzivno se radi na ovom slučaju i očekujemo da ćemo uskoro razotkriti ko je napadač - kažu u policiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.