NAMAMILI JE NA ROĐENDAN, NAPILI, ZLOSTAVLJALI... Mladićima iz Novog Pazara po 5 godina zatvora zbog silovanja devojke ometene u razvoju

Izvor: Blic, 14.Jul.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAMAMILI JE NA ROĐENDAN, NAPILI, ZLOSTAVLJALI... Mladićima iz Novog Pazara po 5 godina zatvora zbog silovanja devojke ometene u razvoju

Novopazarci Hasib M. (45), Edib M. (43), Asmir I. (20), Nuhi B. (28) i Edis D. (29) osuđeni su na po pet godina zatvora zbog silovanja S.P. (27), devojke sa posebnim potrebama, krajem septembra prošle godine. Njih je Viši sud u Novom Pazaru proglasio krivim za izvršenje krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem.

- Više javno tužilaštvo je nezadovoljno izrečenom kaznom i žalićemo se Apelacionom sudu u Kragujevcu – kaže za “Blic” portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nezadovoljni visinom kazne, o žalbi razmšiljaju i u advokatskoj kancelariji Refije Garibović koja je zastupala oštećenu.

Osuđeni muškarci su proglašeni krivim jer su u 27. septembra prošle godine S.P. silovali tokom rođendanske žurke koja se održavala u kući Hasiba M., a na koju su nesrećnu devojku namamili, a potom je i napili.

- Ja nikada pre toga nisam popila ni kap alkohola i nije mi bilo dobro. Kako sam završila u sobi ne sećam se, niti znam šta se sve dešavalo. Bilo je njih petorica oko mene, sećam se da su me držali za vrat, svašta su mi radili – u suzama se prisećala S.P. par dana nakon silovanja.

Nakon iživljavanja nad bespomoćnom devojkom, neko od osumnjičenih je pozvao taksi i vozaču platio da je odveze “negde do Deževskog puta i tu ostavi”.

- Slučajno sam bila u blizini kada ju je taksista doveo. Kada sam je ugledala, umalo se nisam onesvestila. Vrat joj je bio sav modar, nije mogla da stoji na nogama i nije prestajala da plače. Tek je ujutru rekla šta se desilo, sestri pokazala ostale modrice po telu i tada je rešila da ih prijavi policiji. Nije mi jasno kakvi su ljudi mogli da siluju devojku sa smetnjama u razvoju koja jedva ima 40 kilograma – u šoku je jedna od komšinica.

Policija je od S.P. uzela izjavu i ubrzo privela svu petoricu osumnjičenih. Uzeti su njihovi, kao i DNK nalazi iz sobe u kojoj je devojka bila silovana, a ona je poslata na medicinski pregled koji je potvrdio njene navode.

S.P. živi sa sestrom i mlađim bratom, koji je takođe osoba sa smetnjama u razvoju, dok su joj roditelji preminuli.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nasilnici iz Novog Pazara: Zlostavljali mentalno zaostalu devojku, osuđeni na pet godina zatvora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2017

Izvršili krivično delo obljube nad nemoćnim licem..Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas na po pet godina zatvora H. M. (46) E. D. (19) N. B. (29) A. I. (28) i E. M. (44) na po pet godina zatvora zbog toga što su decembra prošle godine u privatnoj kući u Hercegovačkoj ulici u Novom Pazaru...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.