NAJVEĆI DIVLJACI NA PUTEVIMA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI DIVLJACI NA PUTEVIMA U SRBIJI

Pred vama su fotografije srpskih rekordera u prekoračenju brzine! Neko je jurio zato što je bio u žurbi, neko zato što uživa u brzoj vožnji, a neko zato što ne razmišlja. Svako je imao svoj razlog, ali zajedničko im je da su napravili prekršaj zbog kojeg se ...

BEOGRAD - Sumanuto!

Pred vama su fotografije srpskih rekordera u prekoračenju brzine! Neko je jurio zato što je bio u žurbi, neko zato što uživa u brzoj vožnji, a neko zato što ne razmišlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Svako je imao svoj razlog, ali zajedničko im je da su napravili prekršaj zbog kojeg se najčešće događaju nesreće koje gotovo uvek imaju fatalne posledice!

Najnoviji broj revije SAT donosi reportažu o najjezivijim primerima koje su zabeležili policijski presretači od 2008. godine, otkako krstare srpskim drumovima!

„Šta reći za vozača ‘opel astre’ koji na Ibarskoj magistrali zamalo nije izazvao direktan sudar? Prekršaji poput preticanja čitave kolone nasilničkom vožnjom BMW ili vožnja ‘poršea’ brzinom od 160 kilometara na sat, takođe na Ibarskoj magistrali, do juče su prolazili nekažnjeno. Jedan od ‘prvaka’ u jezivoj igri bezglavog jurcanja je ‘audi A8’ koji je po kiši, na auto-putu, išao sumanutih 250 kilometara na sat! Nažalost, bilo je i bržih i svima njima na kućnu adresu poslata je prekršajna prijava, dok će ih na sudu sačekati video-zapis koji se priznaje kao dokaz jer je sačinjen opremom baždarenom za ovu namenu“, piše u najnovijem broju revije SAT.

Ako je zaustavljen, vozač ima mogućnost da na snimku vidi prekršaj za koji se tereti i na licu mesta može mu biti naplaćena kazna.

- Vozači, međutim, ne znaju da uopšte ne moraju biti zaustavljeni posle prekršaja! Samo na osnovu snimka iz presretača na kućnu adresu ili adresu koja se nalazi u saobraćajnoj dozvoli stići će prekršajna prijava - piše u reviji SAT.

Osim reportaže s policijskim presretačima, najnoviji broj revije SAT piše i o tome zbog čega vozači, čak i kad ispune Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi, ipak moraju da plate štetu iz svog džepa i šta sve rade osiguravajuća društva kako bi izbegla da ispune svoje obaveze!

Čime je opremljen presretač

► laserski uređaj za merenje brzine koji se nalazi iznad unutrašnjeg retrovizora

► plavi treptači koji su skriveni na suncobranima

► komanda uređaja za merenje brzine koja je smeštena na desnoj strani centralne konzole

► centralna računarska jedinica smeštena je u prtljažnik vozila

► dodatna kamera u vrhu zadnjeg stuba i pomoću nje se snimaju prekršaji iza vozila, procedura privođenja na parkinga, pa čak i lice vozača

►  ekran se nalazi ispred suvozačevog sedišta

Snimci potere za ludacima

Televizijski gledaoci imaće danas mogućnost da vide sve ono o čemu revija SAT piše u svom najnovijem broju. Tokom 30 minuta ekskluzivno će biti prikazani snimci jurnjave za ludacima koji su divljali na drumovima Srbije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.