NAGODIO SE Počuča: Možda sistem misli da me kažnjava, meni je to u suštini priznanje

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGODIO SE Počuča: Možda sistem misli da me kažnjava, meni je to u suštini priznanje

Ročište u postupku protiv nekadašnjeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomira Počuče, optuženog zbog ugrožavanja sigurnosti aktivistkinja i aktivista nevladine organizacije "Žene u crnom", odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 19. maj, jer se nije pojavio branilac optuženog.

Zbog učešća u sukobima u Ukrajini Počuča se nagodio sa Tužilaštvom da bude osuđen četiri godine uslovno.

"To je već rešeno. Postignut je sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa javnim tužiocem. Nemam nameru da to ponovim", rekao je Počuča novinarima u Beogradu.

Prema dopunama Krivičnog zakonika koje je Skupština Srbije uvojila prošle godine, kao krivično delo uvedeno je učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi za koje je zaprećena kazna do deset godina zatvora.

"Možda sistem misli da me kažnjava, meni je to u suštini priznanje. Svako ima svoju viziju", ocenio je Počuča.

U Višem sudu za sada nemaju informacije o pomenutom sporazumu i za "Blic" navode da presuda po tom sporazumu i dalje nije donesena.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal vodi krivični postupak protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu, po optužnom predlogu zbog pretnji "Ženama u crnom" upućenih preko društvene mreže Fejsbuk.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja sudjenja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.