Izvor: S media, 21.Jun.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SMRT PREBIO ŠTIĆENIKA: Sveštenik Peranović osuđen na 20 godina zatvora (VIDEO)

Suspendovani sveštenik Branislav Peranović (55) proglašen je krivim u Višem sudu u Šapcu za teško ubistvo Nebojše Zarupca (39) i izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 20 godina.

Istražni sudija i portparol šabačkog Višeg suda Slobodan Velisavljević rekao je Tanjugu da je Peranović proglašen krivim za ubistvo štićenika Centra za odvikavanje od droge Sretenje u Jadanskoj Lešnici, čiji je on bio upravnik.

U presudi se navodi da je Peranović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izvršio ubistvo sa "eventualnim umišljajem".



Advokat Branislav Peranovića rekao je da će se žaliti na presudu, koju smatra neprimerenom.

Žalbu najavljuje i advokat porodice Zarubac, jer nije zadovoljan visinom izrečene kazne.

Peranović je bio optužen da je na svirep način 6. avgusta lišio života Zarupca tako što mu je zadao veliki broj udaraca štapom, pesnicama i nogama, a te povrede izazvale su štićenikovu smrt.

Za to krivično delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Za Peranovića je javnost prethodno čula kao upravnika rehabilitacionog centra "Crna Reka", kada je video-snimak na kom se vidi kako se u tom centru ašovom prebijaju štićenici dospeo u javnost.

(Tanjug, RTS)

Foto: gprintscrn Youtube (video b92)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peranović osuđen na 20 godina

Izvor: RTS, 21.Jun.2013

Sveštenik Branislav Peranović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Nebojše Zarupca...Viši sud u Šapcu osudio je sveštenik Branislava Peranovića zbog teškog ubistva na 20 godina zatvora...Peranoviću je osuđen zbog ubistva Nebojše Zarupca, štićenika centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti...

Nastavak na RTS...

Popu ubici 20 godina zatvora

Izvor: Mondo, 21.Jun.2013

Sveštenik Branislav Peranović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Nebojše Zarupca...Viši sud u Šapcu osudio je sveštenik Branislava Peranovića zbog teškog ubistva na 20 godina zatvora...Peranoviću je osuđen zbog ubistva Nebojše Zarupca, štićenika centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti...

Nastavak na Mondo...

Peranović osuđen na 20 godina

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2013

Sveštenik Branislav Peranović osuđen je pred Višim sudom u Šapcu na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Nebojše Zarupca...Uhapšeni sveštenik Branislav Peranović  ..Peranović, koji je bio upravnik Centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti u Jadranskoj Lešnici "Sretenje", a Zarubac je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.