NA MESTU ZLOČINA

Izvor: Kurir, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA MESTU ZLOČINA

Po nalogu Vrhovnog suda Srbije, rekonstrukcija ubistva Zvonka Plećića biće izvršena 8. februara naredne godine u restoranu „Knez“

BEOGRAD - Suđenje Andriji Draškoviću i njegovom kumu Aleksandru Goluboviću, optuženima za ubistvo Zvonka Plećića Pleće, 11. septembra 2000. godine, nastavljeno je juče, posle osam meseci prekida, u beogradskom Okružnom sudu. Sudsko veće sudije Zorana Zvonara odložilo je, po nalogu Vrhovnog suda Srbije, rekonstrukciju ubistva Plećića >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za 8. februar naredne godine u restoranu „Knez“. Rekonstrukcija je uslov da se ovaj postupak okonča.

Od više pozvanih svedoka juče se odazvao jedino Nebojša Šarović, koji je, poprilično drskim glasom odbio da odgovori na tužiočevo pitanje, rekavši da „i vrapci na grani u celoj bivšoj Jugoslaviji znaju šta se dogodilo u restoranu ‘Knez’“.

- Neka meni gospodin za kojeg i ne znam ko je kaže da li se seća šta se događalo. Bio sam šest godina u zatvoru jer sam istrčao iz restorana i odbranio se. Imam povrede glave, i ne sećam se detalja. Od 2005. godine pijem neke tablete za orijentaciju i ne znam da li idete prema meni ili ja prema vama - ispričao je Šarović.

I Drašković i Golubović ponovili su juče da ostaju pri ranijim odbranama i da nemaju šta da dodaju. Zastupnik oštećene porodice Plećić upitao je Draškovića da li se više koristi levom ili desnom rukom, na šta je on odgovorio „sa obe“. Upitan kojom rukom piše, Drašković je odgovorio „desnom“, a onda brzo uz osmeh dobacio: „A i levom“.

Drašković je juče na pitanje sudije zašto se nije pojavio na prethodnom suđenju, koje je bilo u aprilu, i da li se protiv njega vodi neki drugi krivični postupak, odgovorio:

- Nisam bio u mogućnosti da dođem!

Na insistiranje sudije da to čuje iz usta optuženog, upitao ga je gde je bio, ako već nije mogao da dođe, Drašković je jedva izustio da je bio priveden u Nemačkoj.

U beogradsku Palatu pravde Drašković je došao sa brojnim obezbeđenjem. U martu ove godine Drašković je uhapšen u Nemačkoj, a zatim izručen Italiji, gde je osumnjičen sa italijanskom mafijom za šverc i prodaju droge, kao i za pružanje utočišta u Crnoj Gori odbeglim italijanskim mafijašima.

Iz italijanskog zatvora pušten je u avgustu zbog, kako su tvrdili njegovi branioci, nedostatka dokaza.

Optuženi Drašković je ranije dva puta osuđivan za ubistvo Plećića - na devet i po godina i na 12 godina zatvora, a na trećem suđenju Drašković i Golubović su oslobođeni krivice, jer su „pucali u samoodbrani“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.