„Muvao“ sa satom za ronioce-specijalce

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Muvao“ sa satom za ronioce-specijalce

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, otkriven je carinski prekršaj u vrednosti od 5.139 evra. Kako je saopštila Uprava carine, radi se o pokušaju nelegalnog povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za nautički ručni sat „panerai“, koji je zaštitni znak ronilaca elitne formacije „Delta“ u italijanskoj mornarici.

Carinici su u automobilu „opel zafira“ hrvatske registracije, kojim je upravljao D. T. iz Zagreba, pronašli račun i obrazac za povraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << PDV-a za sat čija je ukupna cena sa porezom 6.300 evra. Sat se nalazio na ruci putnika, a obrazac za povraćaj PDV-a glasio je na ime G. L. iz Beograda, koji je granični prelaz prešao u vozilu ispred.

D. T. je tvrdio da je sat njegov i da je nameravao da iskoristi mogućnost povraćaja PDV-a, pa da ga potom vrati nazad u Hrvatsku. Protiv D. T. pokrenut je prekršajni postupak, a sat je privremeno zadržan do njegovog okončanja.

Na carinskoj ispostavi Veliko Gradište carinici su otkrili još jedan prekršaj - u vrednosti oko 28.680 evra. Tokom pretresa italijanskog vozila, 5. avgusta, carinici su utvrdili da se u teretnjaku prevozi roba značajno veće vrednosti od prijavljene. Prijavljena vrednost rastavljenog nameštaja (dušeci, stolice, ormani i kreveti) iz Austrije bila je svega 2.900, dok je stvarna vrednost robe, prema fakturama pronađenim tokom detaljnog pregleda kabine, glasila na 28.680 evra. Protiv Ž. T, kome je roba bila namenjena, pokrenut je prekršajni postupak, a vozač kamiona Italijan A. B. kažnjen je sa 2.000.000 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Zaplenjen sat marke “panerai”

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008, 09:37

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci, u automobilu “opel zafira”, hrvatskih registarskih tablica, kojim je upravljao D. T. iz Zagreba, carinici su pronašli račun i obrazac za povraćaj PDV za ručni sat marke “panerai”. Iz pronađene dokumentacije utvrđeno je da je sat koštao 5.139 evra,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.