Izvor: Blic, 26.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mučile devojku pa snimak objavile preko interneta

PODGORICA - Policija je uhapsila i zadržala tri Podgoričanke koje su osumnjičene da su zlostavljale jednu devojku iz Srbije i video zapis o njenom mučenju postavile na internetu.

Na šesnaestominutnom snimku pod nazivom „Marija Zabjelo", koji je video kamerom sačinila jedna od uhapšenih, vide se mučne scene kako dve devojke vezuju, šamaraju i cepaju odeću žrtvi, nazivajući je najpogrdnijim imenima.

Dok sedi na kauču, žrtva je okružena bivšim prijateljicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje se nad njom surovo iživljavaju. Navodno joj se svete zbog prevare, optužujući je za intiman odnos s mladićem jedne od mučiteljki. Jedna od dve devojke, s podgoričkim naglaskom, koje grubo vređaju žrtvu, u jednom trenutku uzima makaze i seče joj kosu.

„Ovaj deo sam ti malo istepenovala", čuje se glas devojke dok reže pramenove kose, a šamari stižu sa svih strana.

Potom joj istim makazama seče majicu, tako je žrtva do pojasa ostala naga. Sve vreme se čuju psovke i uvrede, a žrtvu teraju da i sama to ponavlja.

Jedna od akterki užasavajućih scena na video zapisu spominje novac koji joj je, navodno, davala, kao i nadimke nekih muškarca, a jedna od devojaka krvnički udara i vređa žrtvu.

Na snimku se vidi da devojka koja je izložena nasilju i poniženju ne pruža otpor, deluje kao omamljena i ne odaje utisak da je svesna što joj se događa.

Snimak je proteklih dana kružio Podgoricom i razmenjivan je preko mobilnih telefona i računara.

Prema nezvaničnim informacijama, tri Podgoričanke su srpsku državljanku držale u jednoj kući u podgoričkom naselju Zabjelo. U saopštenju Uprave policije MUP-a Crne Gore se navodi da je devojka iz Srbije od 2004. godine više puta boravila u Podgorici i da je pre nekoliko dana uspela da se vrati u Srbiju. U saopštenju još stoji da policija radi na prikupljanju dokaza i da će u zakonskom roku procesuirati ceo slučaj. Posle saslušanja u policiji, očekuje se da će osumnjičene uz krivičnu prijavu biti privedene istražnom sudiji podgoričkog Osnovnog suda.

Policija do sada nije otkrila identitet osumnjičenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.