Mučen pre smrti

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mučen pre smrti

BEOGRAD - U nastavku suđenja Veliboru Bakiću (25) i Milošu Rašiću (25), optuženima da su u avgustu protekle godine na svirep način mučili, a potom odrubili glavu i spalili Smaila-Smaju Tarića (27) iz Malog Zvornika, juče je pred Okružnim sudom u Beogradu svedočio sudski veštak dr Dušan Dunjić, koji je izjavio da je žrtva poslednje sate provela u stravičnim mukama. On je dodao i da je Tarić sa napadačem bio „licem u lice“ kada ga je on mačetom sekao po glavi.

Dunjić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je rekao da je telo Tarića bilo praktično ugljenisano kada je stiglo na obdukciju i da je zbog toga bilo nemoguće otkriti sve povrede, kao i redosled kojim su nanošene.

- Na levoj strani Tarićeve odrubljene glave, otkrivene su dve duboke posekotine, nanesene nekom vrstom sečiva. Manja se nalazila blizu leve slepoočnice, dok se veća protezala od usana, preko obraza, pa sve do leve ušne školjke, na kojoj je posečena resica. Druga povreda bila je opasna po život i najverovatnije da se posle nje onesvestio, zbog čega je bio nesposoban da se odbrani. Dok ga je sekao, napadač je prema njemu bio okrenut licem, a Tarić je ili sedeo, ili stajao ili klečao - rekao je Dunjić.

Raskomadan

Bakić i Rašić optuženi su za teško ubistvo odsecanjem glave mačetom Smailu Tariću u noći između 18. i 19. avgusta 2008. godine. Oni su optuženi da su „iz bezobzirne osvete“ u noći između 18. i 19. avgusta 2008. godine namamili Tarića u park kod Veterinarskog fakulteta, a zatim mu mačetom zadali više udaraca po glavi, a kada se onesvestio, odsekli su mu glavu, stavili je u kesu i odneli je u Bulevar kralja Aleksandra.

On je dodao i da je jedina povreda na telu koja nije uništena plamenom razderotina na levoj butini veličine pet sa šest centimetara, ali da zbog truljenja tela nije bio u stanju da precizira čime je naneta. Dunjić je objasnio i da je Tarićev leš paljen izuzetno jakim plamenom koji je kratko trajao.

- Jaka i kratka vatra uništila je telo neravnomerno, tako da su donji ekstremiteti potpuno uništeni, dok su gornji u znatno boljem stanju. Tarićeva glava odrubljena je pre paljenja i ona nije oštećena vatrom. Prilikom odrubljivanja, ali i paljenja, telo je ležalo na leđima. Ne mogu da garantujem da je Tarić ubijen na istom mestu na kome je i zapaljen - objasnio je veštak.

On je još potvrdio i da iako su patike ubijenog dostavljene na analizu, rezultati obdukcije ukazuju na to da ih nije imao na sebi, odnosno da je bio potpuno bos.

Miliiiii boze!jaoooo .Treba ih naterati na najtegi prinudni rad i dati im dozivotnu robiju.Jadni roditelji i familija pokojnog mladica.Pa ovo je strahotaaaaa ne zapamcena.To samo kod nas moze neko da uradi.Jaooo treba familija da pati dozivota .Ovo je nevidjen ZLOCIN

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.