Izvor: Blic, 26.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva dobila oproštaj iz Haga

Moskva dobila oproštaj iz Haga

HAG, LONDON (Beta FoNet) Predsednik Haškog tribunala Klod Žorda saopštio je juče da je prihvatio objašnjenje ruskog ambasadora o poseti jugoslovenskog ministra odbrane Dragoljuba Ojdanića Moskvi, te da stvar smatra završenom.

U kratkom saopštenju posle prekjučerašnjeg razgovora sa ambasadorom Aleksandrom Kodakovom, predsednik Tribunala je naveo da je Kodakov potvrdio spremnost Rusije na punu saradnju sa Tribunalom i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je posetu generala Ojdanića pripisao 'unutrašnjoj disfunkciji među službama Ruske Federcije, koja se više neće ponoviti'.

Posle sastanka s kolegama iz NATO u Firenci, ruski ministar inostranih poslova Igor Ivanov rekao je novinarima da je poseta jugoslovenskog ministra odbrane Dragoljuba Ojdanića Moskvi bila posledica 'tehničkih začkoljica u komunikaciji izmedu različitih ministarstava', prenosi juče britanski 'Indipendent'.

'Fajnenšel tajms' piše da je Igor Ivanov kolegama iz NATO saopštio da su zbog posete generala Ojdanića pokrenuti disciplinski postupci protiv nekolicine službenika ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije, međutim, saopštilo je juče da ne namerava da prekori bilo kog oficira zbog kontroverzne posete Dragoljuba Ojdanića. 'Nećemo nikoga kazniti', izjavio je agenciji Rojters portparol ruskog Ministrastva odbrane, koji je odbacio navode da je to ministarstvo napravilo grešku pozivanjem jugoslovenskog ministra odbrane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.