Izvor: Politika, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monah osuđen zbog bludnih radnji

Novi Sad – Monah Ilarion, čije je svetovno ime Jovan Mišić, iz Gospođinaca, osuđen je juče na godinu dana zatvora zbog tri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji. Odluku je doneo Okružni sud u Novom Sadu, posle drugostepenog suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost jer su oštećeni bili maloletnici. Opštinski sud u Novom Sadu je Mišića u oktobru prošle godine osudio na po četiri meseca za svako krivično delo i izreklo jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Monah Ilarion, koji je svojevremeno bio i starešina manastira Hopovo na Fruškoj gori, priveden je istražnom sudiji Opštinskog suda u Novom Sadu još 2001. godine i bio je osumnjičen za pedofiliju. Tada su ga istražni organi osumnjičili da je počinio bludne radnje nad većim brojem dečaka od sedam do 11 godina u Dvorskoj bašti u Sremskim Karlovcima.

Nakon toga ga je episkop Sremski Vasilije smenio sa dužnosti starešine manastira Hopovo, a Mišić je proteklih godina utočište nalazio u većem broju manastira u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

On je tokom suđenja odbacio optužbe i pri tome istakao da je reč o podvali koju su mu priredili pojedinci iz sremske eparhije.

S. Živković

[objavljeno: 10.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.