Izvor: S media, 26.Okt.2012, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mom sinu su nabili glavu u pisoar i mokrili po njemu

Sonja Jovanović iz Čačka, majka đaka prvaka tvrdi za Pres da su tri učenika i jedna učenica OŠ „Dragiša Mišović" zlostavljali njenog sina u školskom toaletu psihički, fizički i seksualno.

Ona objašnjava da su mu tri starija učenika ugurala glavu u pisoar, mokrili po njemu i vukli ga za polni organ, nazivajući ga lezbejkom jer ima dužu kosu.

Sonja Jovanović kaže da ovo nije prvi put da joj je dete zlostavljano u školi, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali je najbrutalnije do sada.

"Moje dete je brutalno zlostavljano u toaletu škole. Pet minuta pred kraj časa i tokom velikog odmora, kada je otišao u toalet, sačekala su ga tri učenika starijih razreda i jedna devojčica koja je treći razred. To nije bio prvi put od polaska u školu da su ga zlostavljali, a jednom prilikom su ga čak oborili na pod i gazili po njemu. Ovoga puta su ga šutirali, nabili mu glavu u pisoar i mokrili po njemu, vukli ga za polni organ, psovali mu sestru i brata, rekli da će ga drogirati, da je lezbijka jer ima dužu kosu, da će ga čekati po dvojica na ulazu u školu da ga prebiju ako ikome prijavi šta se dešavalo i još svakakve gadosti. Devojčica je sve to snimala mobilnim telefonom. Kada je došao iz škole sve je to drhteći ispričao. Kada sam došla u školu, pedagog mi je kroz smeh rekla da je tako svake godine, jedno mesec-dva dok ih ne prođe, a da im najmlađi učenici dođu kao igračke", priča majka Sonja Jovanović.

Direktor: Sve je preuveličano

Direktor Osnovne škole „Dragiša Mišović" Života Karović ne krije da se dogodio incident sa učenikom, ali iznosi stav da je sve preuveličano. On je izneo sumnje da se sve to tako dogodilo imajući u vidu da je dete iz grupe bilo odsutno dva minuta.

"Učitelj je u trpezariju sišao drugim stepenicama, sačekao učenike, pomogao im oko doručka i niko mu ništa nije prijavio. Oštećeni učenik je bio na časovima do kraja dana bez ikakvih primetnih uznemirenja i bez ikakvog upozorenja da se nešto dogodilo ", priča Karović i dodaje:

"Zaposleni su se angažovali da pronađu vinovnike događaja na osnovu šturih opisa koja su davala deca prvog razreda i roditelji oštećenog. Od oštećenog učenika nije bilo moguće dobiti relevantnu izjavu zbog toga što nije dolazio u školu, a kako vreme prolazi sve manje je siguran šta se stvarno desilo", kaže direktor Karović, i dodaje da video-nadzor ne postoji u hodnicima škole, već samo u školskom dvorištu i ulaznim vratima. Škola je događaj prijavila MUP-u i inspektoru za maloletničku delinkvenciju koji je obavio istragu.

(Pres)

FOTO: Pres

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.