Molim se za život unuke!

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molim se za život unuke!

Desanka R. iz Žarkova, čija je unuka V. Đ. (5) preživela pad sa trećeg sprata, kaže za Press da je devojčica preskočila ogradu terase i pala sa deset metara visine u momentu kada je ona na trenutak ušla u stan Desanka R. iz Žarkova, čija je petogodišnja unuka V. Đ. u utorak pala sa terase trećeg sprata i zadobila teške povrede, rekla je za Press da  se nesreća dogodila u momentu kada je samo na trenutak ušla u stan! Baka Desa kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je očajna i da se moli za život svoje unuke! Mala V. Đ. je u Dečjoj bolnici u Tiršovoj i lekari kažu da je i dalje u teškom stanju.Nesreća u beogradskom naselju Žarkovo dogodila se u utorak kada je mala V. Đ., koja se igrala sa trogodišnjim bratom, preskočila ogradu terase i pala sa visine od 10 metara. Desanka R., koja je čuvala svoje unuke, i dalje je u šoku.
- Očajna sam, ne znam šta drugo da vam kažem! Sve se dogodilo u sekundi! Moji unuci igrali su se na terasi. Sve vreme bila sam sa njima. Na trenutak sam ušla u stan. Čula sam unuku kako me zove. Istrčala sam na terasu i videla samo unuka. I dalje sam čula unukin glas. Vikala je: „Baba, baba"! Pogledala sam na ulicu i videla dete kako nepomično leži - priča Desanka i dodaje:
- Ne možete da shvatite kako sam se osećala u tom trenutku! Ne mogu da se smirim. Molim se da ona bude dobro.
Ujak male V. Đ. kaže da devojčica živi u Italiji sa ocem i majkom i da oni imaju stan sprat iznad babe Desanke.
- Roditelji moje sestričine ne žele da pričaju za novine. Shvatite, oni su u šoku. Došli su u Beograd, jer smo davali pomen Desinom mužu i mom ocu, koji je umro pre 40 dana. Dečak i devojčica bili su kod Dese. Igrali su se na terasi.  V. Đ. se popela na korpu, okliznula i pala preko ograde terase. Ona se u najpre uhvatila za sušilicu sa spoljne strane terase, na kojoj su bile okačene stvari. Posle nekoliko sekundi dete se zajedno sa stvarima sunovratilo na betonsku stazu - priča ujak.
On kaže da je dete najverovatnije spasla jakna njenog dede na koju je pala!
- Ne znam da li to ima veze, ali verovatno je živa jer je pala zajedno sa tom jaknom! Naime, jakna mog pokojnog oca je bila okačena na sušilici za veš. Izneli smo njegove stvari da se provetre. Eto, valjda je deda na neki način zaštitio svoju unuku - kaže naš sagovornik.
Lekari kažu da je stanje V. Đ. i dalje teško. Ona je prilikom pada polomila butnu kost, a ima povrede stomaka, grudi i glave.
- Povrede su ozbiljne i tek će se u naredna tri-četiri dana znati da li  je izvan životne opasnosti - kaže dr Dušica Simić, šef Intenzivne hirurške klinike Dečje klinike u Tiršovoj ulici.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.