Izvor: RTS, 14.Apr.2021, 12:02

Mladića srpske nacionalnosti pretukla tri Albanca u Gračanici

Mladića L. D. srpske nacionalnosti pretukla su tri Albanca u Gračanici, a zbog povreda glave zadržan je u bolnici na lečenju. Policija je otvorila istragu i ispitala Albance koji su pretukli srpskog mladića, da bi ih nakon toga pustila na slobodu.
Otac povređenog Dejan Dimitrijević rekao je medijima u Gračanici da je njegov sin bio u društvu devojke i sestre i da nije dao povod za napad na njega.

"Bez ikakvog povoda su ga presreli na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putu do kuće, bez ikakve provokacije, njih trojica odraslih i zrelih ljudi napali su klinca golorukog, koji je šetao sa svojom devojkom i sestrom. Nadam se da povrede nisu velike, malo pre sam pola sata čekao ispred policije i slučaj je, a da niko nije video mog sina, okarakterisan kao nanošenje lakih telesnih povreda", kazao je Dimitrijević.
Njegova porodica, njihovi prijatelji i drugovi napadnutog mladića mirno su protestovali danas ispred policijske stanice u Gračanici, zahtevajući kažnjavanje napadača.
Dimitrijević je preneo da se napad na njegovog sina dogodio na 50 metara od njihove porodične kuće.
"Automobil je došao iz pravca Prištine, izašle su tri osobe i počele da psuju i viču privatni posed. Ne znam o kom privatnom posedu se radi i šta je to moj sin prekršio. I da jeste, ja sam za svaku sankciju šta god da je uradio, nije nikakav problem. Obraćali su mu se na albanskom i potpuno sam siguran da je ovo etnički motivisan sukob. Nadam se da će tužilaštvo da bude nepristrasno i da će da se utvrdi propust u ovome što je sinoć uradila policija", zaključio je Dimitrijević.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da je u pitanju tuča i da je motiv bio nesporazum.
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je ovo etnički motivisani napad i da tako nešto više ne sme da se dogodi u Gračanici.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napad na mladića. "Najnoviji incident posledica je neodgovorne politike i antisrpske retorike koju mesecima vode politički lideri u Prištini", upozorio je direktor Kancelarija za KiM Petar Petković. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"TROJICA ODRASLIH ŠUTIRALA SU GOLORUKOG MLADIĆA" Oglasio se otac Luke sa Kosova kojeg su Albanci pretukli na 50 metara od kuće

Izvor: Blic, 14.Apr.2021

Mog sina su napala trojica odraslih ljudi, na putu za kući. Osećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj devetnaestogodišnji sin zaslužio da bude meta tog zverskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zveri, napali su ga bez ikakvog povoda....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.