Mladić se udavio u jezeru

Izvor: Blic, 14.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić se udavio u jezeru

ZAJEČAR - Sedamnaestogodišnji dečak Miloš N. iz negotinskog sela Rečka udavio se juče u Sovinskom jezeru koje se nalazi u blizini zaječarskog sela Salaš. Njegovo telo juče su bezuspešno pokušavali da pronađu ronioci i službe za spasavanje.



Miloš je kobnog dana radio na obližnjoj njivi sa svojim prijateljima gde su brali bostan. Napravili su pauzu da bi otišli do restorana na obali Sovinskog jezera, a zatim rešili i da se malo rashlade. Međutim, većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dečaka, kao i Miloš, bili su neplivači.

- Bili smo svi u plićaku jer ne umemo da plivamo. Onda sam začuo kako neko viče da se dete davi u vodi. Pogledao sam i noge su mi se presekle! Na oko sedam metara od obale Miloš je mlatarao rukama i dozivao pomoć - suznih očiju priča njegov prijatelj.

Dečaci su videli kako Miloš tone, zatim opet izranja boreći se za vazduh. Onda je nestao pod vodom.

- U blizini su se kupali neki mladići i, čim su čuli povike, pokušali su da pomognu. Plivali su ka mestu gde je Miloš zadnji put izronio, tražili su ga, dozivali, ronili. Bilo je jezivo, nikada tu strašnu scenu neću moći da zaboravim - rekao nam je jedan očevidac.

Na obali Sovinskog jezera juče je, osim policije i spasilaca, došla i brojna rodbina i prijatelji nesrećne porodice iz negotinskog sela. Iščekivali su da ronioci pronađu telo dečaka. Miloševa majka je nemo pritiskala uz grudi majicu koju je njeno dete svuklo pre ulaska u jezero.

- Samo mi je ovo od njega ostalo - jecala je ova žena. - Sada mi je ostalo samo da se nadam da će pronaći mog Miloša, da ga još jednom vidim, da ga ljudski sahranim, da imam gde da provodim dane paleći sveću"

Od početka sezone kupanja ovo je četvrto utapanje u zaječarskoj opštini. U Timoku su se udavili Aleksandar Ž. (15) i Dragoljub N. (49), dok se Aleksandar B. (16) utopio na gradskom bazenu „Kraljevica".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Utopio se dečak

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2008

Maloletni Miloš N. (17), iz negotinskog sela Rečka, utopio se u četvrtak u Sovinačkom jezeru, veštačkoj akumulaciji, nedaleko od zaječarskog sela Salaš

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.