Mladenović  i Žuža osumnjičeni za napad na Pančića

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović i Žuža osumnjičeni za napad na Pančića

BEOGRAD -  Zbog napada na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora protiv Miloša Mladenovića i Danila Žuže iz Beograda, izjavio je šef kabineta republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

Tužilaštvo tereti Mladenovića i Žužu da su izvršili kvalifikovani oblik krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, kao i kvalifikovani oblik nasilničkog ponašanja, precizirao je Đorđević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
On je napomenuo da Tužilaštvo predlaže i da se osumnjičenima odredi pritvor.

"Tužilaštvo još jednom ponavlja da se napadi na novinare neće tolerisati i da će se za izvršioce ovih krivičnih dela tražiti najstrože kazne", kazao je Đorđević.

Policija je danas ranije uhapsila Žužu (19) i Mladenovića (19), koji su osumnjičeni da su 24. jula ove godine, u ulici Glavnoj u Zemunu, prilikom ulaska u autobus napali novinara Pančića.

Napadači su posle napada otrčali Glavnom ulicom u pravcu pozorišta ""Madlenijanum", a na pločniku stajališta autobusa pronađena je metalna šipka.

Uviđajna ekipa policijske stanice Zemun odvezla je Pančića u KBC Zemun, gde mu je ukazana lekarska pomoć i konstatovane lakše telesne povrede.

Novinar nedeljnika "Vreme" kaže za B92 da je zadovoljan što je policija uhapsila napadače i što je to uradila brzo.

Pančić dodaje da nije iznenađen činjenicom da nasilnici dolaze iz ekstremnih desničarskih organizacija.

„To je i dokaz da kada se želi i kada nema političkih prepreka onda policija i može da uradi ono što treba u zaštiti bezbednosti građana. Sve je ukazivalo na tu strukturu, na tu vrstu ljudi, jer odatle dolazi daleko najveći deo onoga što je nasilje, agresija, mržnja, netolerancija, što je nekakva duhovna i moralna beda, to dolazi iz tih krugova i u tom smislu ja time nisam ni najmanje iznenađen", rekao je on.

Podsetimo, Pančić je pretučen metalnom šipkom u cetru Zemuna. Kod njega je tada konstatovana kontuzija lobanje i povrede ruku.Uskoro opširnije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.