Misteriozna smrt na zlatiborskoj magistrali

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna smrt na zlatiborskoj magistrali

UŽICE -  Milijan Kostić (60) iz Požege poginuo je juče oko 11.15 časova u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistrali Zlatibor - Nova Varoš, blizu Jokine ćuprije. Teže povrede zadobio je Bojan Žarković (30) koji je smešten u užičku bolnicu.

Po prvim nezvaničnim podacima, do udesa je došlo kada je ''pasat'' kojim je upravljao Žarković, juče u vreme dok je na planini padala jaka kiša, prešao na levu stranu puta, sleteo sa kolovoza i prevrnuo se. Tokom tumbanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kostić koji je sedeo na zadnjem sedištu, ispao je iz vozila, i na licu mesta ostao mrtav.

Milijan Kostić (na slici) otac je vojnika Dragana Kostića koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima  stradao u leskovačkoj kasarni krajem avgusta 2004. godine.

 Povređeni Bojan  Žarković, rođeni je brat vojnika Radomana Žarkovića  koji je nepunih godinu dana kasnije, pod takođe nerazjašnjenim okolnostima izgubio život  na jednoj osmatračnici u Kopnenoj zoni bezbednosti, u opštini Lebane. Iako se za dvojicu vojnika od strane vojnih vlasti tvrdilo da su izvršili samoubistva, porodice od početka sumnjaju u tu verzuju tražeći pokretanje istrage o okolnostima pod kojima su njihova deca stradala.

Na konferenciji za novinare održanoj pre samo četiri dana, Kostići i Žarkovići najavili su za jul novu akciju i novi pritisak na pravosudne organe kako bi se pokrenula istraga o smrti dvojice vojnika.

Teške porodične tragedije poslednjih tri - četiri godine zbližile su dve porodice koje su se često posećivale. Milijan Kostić i Žarkovići često su poslednjih godina zajedno putovali u Beograd tražeći pravdu, odnosno pokretanje novih istraga.

Verujem da su vojnici koji su stradali na strazama poubijani tokom upada u vojne objekte, nemoguce je da se talas takozvanih samoubistava vojnika na strazarskim mestima tek tako prekinuo bas kako je i poceo.

Redakcijo i vrabci znaju ko su ubice vojnika, a to znate i VI !zato nemojte praviti misterije zataskajuci vlast koja ne mari za svoje vojnike,braneci ZLOCINCE !Tak se ne ponasa nijedna vlast u svetu !

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.