Mišić ne znači da je amnestija loša

Izvor: B92, 28.Feb.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišić ne znači da je amnestija loša

Beograd -- Slučaj Uroša Mišića ne dovodi u pitanje Zakon o amnestiji, smatra ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

On je istovremeno pozvao nadležne da što pre privedu nedavno amnestiranog Uroša Mišića, osumnjičenog za napad na američke marince u Beogradu.

Mišić je nedavno pušten iz zatvora pre isteka kazne za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića na fudbalskoj utakmici, ali je Selaković u intervjuu za Novi magazin kazao da je reč o pojedinačnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaju.

"Ovde imamo slučaj pojedinca čije je ime bilo prisutno u javnosti zbog krivičnog dela koje je počinio. Izvršenje drugog krivičnog dela nakon puštanja iz zatvora jeste za svaku osudu, nešto što alarmira nadležne organe da takvo lice liše slobode i na odgovarajući način sankcionišu", naveo je ministar pravde.

"Amnestija je", dodao je, "obuhvatila hiljade ljudi, nikome nije bila namera da ljude koji su osuđeni na neko teže delo pusti na slobodu, nego da se afirmišu i stvore uslovi za drugačije sankcionisanje".

Zakon je vrsta tehničke pripreme za alternativne vidove sankcija jer je u vreme njegovog donošenja u zatvorima bilo više od 10.000 zatvorenika, što je daleko više od kapaciteta.

Na pitanje zašto je predsedniku Srbije predložio aboliciju sadašnjeg predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića, kome se sudilo za malverzacije prilikom transfera igrača, Selaković je rekao da je to bilo najbolje rešenje.

"To je jedan od očitih primera kako se ne sme raditi u slučaju postojanja osnovanih sumnji da je urađeno jedno krivčno delo. Postupak je vodio oslobađajućoj presudi", rekao je ministar i dodao: "Mislim da gospodin Džajić u svojoj današnjoj poziciji ima vrhunsku priliku da odagna svaku sumnju sa sebe".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uroš Mišić ne znači da je amnestija loša

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2013

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković pozvao je nadležne da što pre privedu nedavno amnestiranog Uroša Mišića, osumnjičenog za napad na američke marince u Beogradu, ali je kazao i da slučaj Mišić ne dovodi u pitanje Zakon o amnestiji. ..Amnestiran, pa pretukao marince: Uroš Mišić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.