Mišel Platini upozorio Tadića

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišel Platini upozorio Tadića

Beograd -- Ako huligani budu nastavili nasilnički da se ponašaju, svi srpski timovi biće isključeni iz evropskih takmičenja, poručio Mišel Platini predsedniku Tadiću.

Predsednik Boris Tadić sastao se sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Platinijem.

Tadić i Platini su razgovarali o sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama i neredima koje su srpski huligani napravili na utakmici u Đenovi prošle godine, kaže se u saopštenju Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Platini je preneo stav unije da će, ako bude nastavljeno nasilničko ponašanje, isključiti i srpske klubove i reprezentaciju iz svih evropskih takmičenja.

Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima, rekao je Tadić.

On je dodao da će Srbija sa unijom raditi na tome da se takvi događaji ne ponove.

Tadić je naglasio da su huligani bezbednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu, koje sa sportom nema nikakve veze, već se radi o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saša Vukadinović i generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infantino.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.