Izvor: RTS, 12.Feb.2021, 17:18

Miroslavu Aleksiću produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Aleksiću (68), osumnjičenom za napastvovanje osam polaznica te škole.
Pritvor mu je rešenjem produžio sudija za prethodni postupak da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se tereti.
Na ovo rešenje Aleksić i njegov advokat mogu da izjave žalbu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivičnom vanpretresnom veću suda, saopšteno je iz Višeg suda.
Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Aleksića zbog sumnje da je od 2012-2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao najmanje osam svojih učenica i izvršio ukupno 18 krivičnih dela silovanja i polnih uznemiravanja.
Seriju prijava protiv njega pokrenula je sredinom januara glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor Miki Aleksiću: Evo kako je sudija obrazložio svoju odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu Višeg javnog tužilaštva, danas za još 30 dana produžilo pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume "Stvar srca"...Pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Pritvor muškarcu kod kojeg je pronađen snajper

Izvor: RTS, 13.Feb.2021, 00:02

Specijalni sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana za A. Š, kod kojeg je pronađen snajper. . Pritvor mu je odredio Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beograd zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.