Miroljubu Jevtiću sutra počinje suđenje za primanje mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 15:15

Miroljubu Jevtiću sutra počinje suđenje za primanje mita

Suđenje bivšem direktoru JP Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću optuženom za primanje mita i trojici optuženih za davanje mita treba da počne sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Suđenje je zakazano i za petak, a sutra se očekuje čitanje optužnice, kratko izjašnjavanje optuženih o krivici, kao i uvodne reči tužilaštva i branilaca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom Jevtića tereti da je primio mito od 10.000 evra u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su i član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović koji se tereti za davanje mita, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić optuženi za pomaganje u davanju mita.

Jevtić je bio uhapšen 10. januara, a 13. marta je pušten da se brani sa slobode. U januaru je odlukom Vlade razrešen funkcije u Železnicama.

Za drugu trojicu osumnjičenih tužilaštvo nije tražilo pritvor i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Nakon njihovog hapšenja iz tužilaštva je saopšteno da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Ta istraga je još u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JEVTIĆ SUTRA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI Počinje suđenje bivšem direktoru "Infrastruktura železnice" optuženom da je primio mito

Izvor: Blic, 28.Okt.2020

Suđenje bivšem direktoru JP "„Infrastruktura železnice" Miroljubi Jevtiću optuženom za primanje mita i trojici optuženih za davanje mita treba da počne sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.