Ministarstvo nije dobilo zahtev pravosudnih organa BiH

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo nije dobilo zahtev pravosudnih organa BiH

Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo zvaničan zahtev pravosudnih organa Bosne i Hercegovine za ustupanje krivičnog gonjenja Ejupa Ganića, izjavio je danas državni sekretar u tom ministartvu Slobodan Homen.

"Ukoliko taj zahtev bude stigao, Ministarstvo pravde će ga proslediti Veću za ratne zločine u Beogradu i dalje postupiti po njegovoj odluci", rekao Homen.

On je napomenuo da je za srpsko Ministartvo pravde najvažnije da svi optuženi za ratne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zločine odgovaraju za ono što su činili.

"Mi kao Srbija očekujemo da odgovaraju i svi oni koji su činili zločine nad Srbima", istakao je Homen.

Prema njegovim rečima, manje je važno da li će se postupci protiv optuženih voditi pred Haškim tribunalom ili pred sudovima neke od bivših republika, ali je važno da oni budu izvedeni pred lice pravde.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da se Srbija ne protivi da član ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić bude izručen sudskim organima BIH.

"Za Srbiju uopšte nije centralno pitanje da Ganić bude izručen Srbiji za Srbiju je glavno pitanje da se dogodi sudski proces", rekao je Tadić.

Ejup Ganić je uhapšen 1. marta na londonskom aerodromu "Hitrou" po poternici srpskog Interpola, a po nalogu Veća za ratne zločine, koje vodi istragu protiv njega i još 19 osoba zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u Sarajevu 1992. godine.

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je prošle sedmice zahtev za njegovo izručenje, a isto je učinilo i bosansko pravosudje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.