Izvor: Blic, 26.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar pravde SRJ teško izvređao Karlu del Ponte

Ministar pravde SRJ teško izvređao Karlu del Ponte

BEOGRAD (Beta) Jugoslovenski ministar pravde Petar Jojić oštro je kritikovao Haški tribunal i saopštio da jugoslovenske vlasti neće izručiti nijednog svog građanina tom sudu. Opširno pismo na 25 stranica, upućeno glavnom tužiocu Tribunala, naslovljeno je rečima: 'Karli del Ponte, kurvi koja se prodala Amerikancima'.

U pismu je Jojić napao Tribunal da učestvuje u 'uništenju srpskog naroda' i od istog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda zatražio da podigne optužnice protiv zapadnih političara i lidera NATO koji su naredili napade na SRJ.

U pismu Karli del Ponte Jojić je Haški sud nazvao 'tamnicom' i 'kriminalnom organizacijom'. 'On nije nikakva međunarodna pravna institucija, već kriminalna organizacija sastavljena od plaćenika, špijuna, hohštaplera, sluga Amerike i NATO, osoba bez morala koje se u svom radu služe najprljavijim metodama', istakao je Jojić.

On je Karli del Ponte poručio da sa svojom prethodnicom Luiz Arbur može da bude 'simbol prostitucije, jer uzimaju novac od mušterija i trude se da urade ono što im narede, ma kako to odvratno i nemoralno bilo'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.