Milovanu Tadiću pet godina za smrtno povređivanje Vukića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 03:28

Milovanu Tadiću pet godina za smrtno povređivanje Vukića

Viši sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora Milovana Tadića povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je ubrzo preminuo.

Istom presudom sud je opozvao raniju uslovnu osudu Tadiću zbog nedozvoljneog držanja oružja od sedam meseci zatvora s rokom provere od tri godine i osudio ga na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora.

Tadić je 4. februara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

Danas je osuđen za krivično delo teške telesne porede sa eventualnim umišljajem.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i Tadićeva odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tadić je u svojoj završnoj reči ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću.

U svojoj odbrani pred sudom je tvrdio je da je Vukić njega napao s leđa, te da se on okrenuo i nogom odgurnuo Vukića, udarcem u predelu butine.

Njegova odbrana je sve vreme tvrdila da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je Tadićev udarac u stomak bio fatalan za Vukića.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.