Miloš Simović bi novo suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Simović bi novo suđenje

BEOGRAD -

Odbrana Miloša Simovića podnela je danas Specijalnom sudu u Beogradu zahtev da mu se ponovi suđenje za krivična dela zbog kojih je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora kao pripadnik "zemunskog klana".

Simović tim zahtevom traži ponavljanje postupka jer mu je suđeno u odsustvu, izjavila je Tanjugu njegov branilac Radmila Bjeletić.

"Ukoliko sud odobri naš zahtev, postupak će biti ponovljen samo u odnosu na njega, ali ne i u odnosu na ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osuđene", rekla je Bjeletić i dodala da će Simović imati pravo u toku suđenja da predlaže dokaze, postavlja pitanja svedocima i traži eventualno suočenje.

Miloš Simović je posle više od sedam godina bekstva uhapšen početkom juna na graničnom prelazu između Hrvatske i Srbije, dva dana nakon što je u Zagrebu teško ranio Sretka Kalinića, takođe pripadnika zemunskog klana.

Od tada se nalazi u požarevačkom zatvoru Zabela gde služi višedecenijsku kaznu zatvora.

Simović je osuđen i na 30 godina zatvora zbog učešća u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, ali ne namerava da traži ponavljanje suđenja u tom procesu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.