Milojević: Postupak za gardiste je još kod tužioca

Izvor: RTS, 05.Okt.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Postupak za gardiste je još kod tužioca

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević ukazao je danas da za sada ne postoji sudski predmet povodom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.
"To se radi u tužilaštvu i policiji, sud sa tim nema ništa, kada dođe optužni akt sud će ga sigurno završiti. Da li će to biti u kratkom roku ili dužem, ali biće sigurno završen", rekao je Milojević odgovarajući na novinarasko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanje zašto je taj postupak još uvek u predistražnoj fazi.

Objasnio je da u prethodnom postupku, pre podizanja optužnice, postupa tužilaštvo u saradnji sa policijom, dok se sud stara samo o zaštiti ljudskih prava.
Danas je navršeno 12 godina od stradanja gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u kasarni na Topčideru.
U toku je sprovođenje istražnih radnji protiv N. N. izvršioca koje vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Upitan zašto je zastareo disciplinski postupak protiv bivšeg (vojnog istražnog) sudije Vuka Tufegdžića koji je sproveo vojnu istragu u slučaju gardista, Milojević je rekao da ne zna jer je to bilo davno, ukazujući da je tek prošle godine taj rok zastarelosti sa godinu dana produžen na dve godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VKS ne ispituje slučajeve Karića i Miloševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2016

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević ukazao je danas da taj sud nije tražio ništa povodom zastarevanja predmeta koji su vođeni protiv Marka Miloševića i Bogoljuba Karića, kako su to preneli pojedini mediji danas..."VKS je tražio grupne izveštaje, odnosno evidencije svih zasterelih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.