Milivoje Zarubica ponovo u bekstvu

Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milivoje Zarubica ponovo u bekstvu

BEOGRAD - Milivoje Zarubica, nekadašnji vlasnik motela „Sveti Nikola" koji je zbog trgovine ženama u zatvoru proveo tri i po godine, bekstvom je izbegao hapšenje zbog sumnje da je sa 3.000 evra mita platio slobodu dvojici sinova, osumnjičenim za razbojništvo.

Zarubica je iz Beograda pobegao u utorak, samo nekoliko sati nakon što je uhapšena sedmočlana kriminalna grupa advokata, policajaca i doktora zbog sumnje da su za novčanu nadokanadu „oslo-bađali" klijente >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krivične odgovornosti. U akciji uhapšeno je i troje posrednika.

- I Zarubica je trebalo da bude uhapšen kao posrednik. Praćenjem advokata Nebojše Pavlovića i Slavoljuba Mitrovića, utvrđeno je da im je Zarubica dao 3.000 evra kako bi izdejstvovali da protiv njegovih sinova ne budu podnete krivične prijave. Hapšenje je planirano za utorak uveče, ali je Zarubica u tom momentu već pobegao i za njim je raspisana potraga - kaže za „Blic" izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Interesantno je da Zarubica nije sam tražio vezu za svoje sinove, već mu je uslugu ponudio advokat Mitrović, nekadašnji načelnik Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije beogradske policije. Mitrović je zatim svojim bivšim kolegama dao deo novca kako stariji Zarubičin sin, osumnjičen za razbojništvo, ne bi bio priveden istražnom sudiji. Za mlađeg sina je izdejstvovao nepodnošenje krivične prijave zbog prikrivanja dela.

Inače, Milivoju Zarubici ovo nije prvi put da beži od policije. On je 2003. godine bio u bekstvu dva meseca, kada je policija za njim tragala zbog posredovanja u prostituciji. Uhapšen je u akciji „Sablja" sakriven u uglju u garaži prijatelja u Batajnici. I pre toga, Zarubica je bio na meti policije koja je od 1999. godine protiv njega podnela tri krivične prijave. U samo jednoj akciji protiv Zarubice, decembra 1999, policija je u Resniku pronašla 180.000 maraka i 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije. Istražni sudija Nebojša Živković juče je posle saslušanja odredio pritvor za desetoro uhapšenih pripadnika kriminalnog lanca advokata Neboše Pavlovića. U policiji nezvanično najavljuju nastavak akcije i nova hapšenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.