Milioni za osvetu

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2009, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni za osvetu

BEOGRAD - Porodica Branislava Šaranovića (66), bivšeg vlasnika kazina „Slavija“ koji je izrešetan 8. oktobra na Dedinju, nudi nagradu od „šest cifara u evrima“ svima koji mogu da otkriju nalogodavce njegovog ubistva!

Na mestu likvidacije, u Ulici neznanog junaka, od juče su osvanuli izlepljeni plakati preko kojih njegov brat Slobodan poziva ubice, njihove pomagače i sve eventualne svedoke da za bogatu novčanu nagradu pomognu u rasvetljavanju pozadine ovog zločina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Izrešetan

Branislav - Bata Šaranović ubijen je 8. oktobra pucnjevima iz „heklera“ u Ulici neznanog junaka u Beogradu. Prema informacijama MUP-a, dvojica napadača su se vozila na skuteru, a na mestu ubistva su pronađene 22 čaure.

Bio je direktor i vlasnik kompanije „Fil-Šar“, koja upravlja radom četiri slot kluba

(u hotelu „Slavija“ i na Savskom vencu u Beogradu), Kruševcu i Aleksandrovcu. Tokom sedamdesetih „operisao“ je po Nemačkoj, zbog čega je dospeo u zatvor u Diseldorfu, gde je osuđen zbog reketiranja i iznuda. Iz tog zatvora uspeo je da pobegne 1980. godine na krajnje spektakularan način, kada je sa dvojicom pomagača eksplozivom razvalio dupla čelična zatvorska vrata! Sredinom devedesetih pominjao se i po tome što je navodno pružio utočište Željku Maksimoviću Maki posle ubistva policajca.

- Zaklinjem se čašću i imenom da ću direktnim izvršiocima ubistva mog brata Branislava ne samo oprostiti nego, evo, ovako javno garantovati svojom glavom i životima moje uže porodice da ih neću prijaviti policiji niti progoniti na bilo koji način, ukoliko odluče da mi povjere tačnu i provjerljivu informaciju: ko je prvi s njima kontaktirao, na koji način su angažovani, ko ih je isplatio, ko je pravi nalogodavac tog posla... Garancija se odnosi takođe i na moje čvrsto obećanje da će im za opisanu informaciju biti isplaćena novčana nagrada u iznosu od šest cifara u evrima... - navodi se u prvim redovima ovog plakata, ispod kojeg stoji potpis Slobodana Šaranovića sa mejl adresom i brojevima telefona na koje se „zainteresovani“ mogu javiti.

Poziv je upućen i onima koji su direktnim ubicama pružili logističku podršku ili im pomogli u skrivanju, kao i svedocima koji su se eventualno zadesili na mestu ubistva.

- Za ovakvu vrstu obaveštenja visina novčane nagrade je izražena u rasponu od pet cifara u evrima, zavisno od kvaliteta informacije. Sve uslove oko načina isplate, vezano za diskreciju i sigurnost srećnog dobitnika unapred prihvatam.

Naravno, pod pretpostavkom da mi se prethodno pruži čvrst dokaz kako dotični raspolaže pouzdanim saznanjem. Predlažem da prvi kontakt bude direktno sa mnom, ili preko mojih ličnih prijatelja, kumova, drugova... Ali, nipošto preko Braninih drugova... jer su praktično nestali, ili ih nikad nije ni bilo, uz par časnih izuzetaka! - dodaje se i krajnje ozbiljno upozorava da se mane „ćorava posla“ svako ko u ovom pozivu vidi način da dođe do novca zloupotrebom ili obmanom, odnosno da usmeri istinu na pogrešan trag.

Naša redakcija je stupila juče u kontakt sa Slobodanom Šaranovićem i dobila potvrdu o verodostojnosti proglasa.

- Nije u pitanju ničija neslana šala, već iza toga stojim ja i moja uža familija. Zakleo sam se nad bratovljevim grobom da ću kad-tad ući u trag onima koji su naručili njegovo ubistvo i u tome ću istrajati do kraja. Policija neka radi svoj posao, a ja ću svoj - rekao je Šaranović u kratkoj izjavi za naš list.  

Ovo je strašno!

Montenegrini se obračunavaju među sobom na državnoj teritorije Republike Srbije. Pa zar se duklja i njihov milo nije odvojila od nas, neka se tamo ubijaju a ne u srpskoj državi. Kakav patetičan tekst. Ko mu je i gde štamapao taj novčani poziv na linč. Pa zar to nije govor mržnje. Kako taj lik može u Srbiji abolirati ubice od krivičnopravne odgovornosti. Ko je on. On ovde u Srbiju prenosi njihovo primitivno međusobono obračunavanje sa krvnom osvetom. Kao on će oprostiti ubicama ako mu kažu ko je podstrekač. Kao on daje svojstvo zaštićenog svedoka ubicama koji su ubli čoveka ako kažu i ko ih je podstrekao. Pa će kao on posle uzeti sablju damaskiju i potepati svojeručno podstrekače. Nije on ni tužilac ni sudija, ni dželat. Neka tuguje za bratom na šta ima pravo. Neka pusti i napusti zemlju Srbiju na miru. Neka montenegrini prestanu da se ubijaju među sobom u zemlji Srbiji. Dokle bre duh popa dukljanina da se vije nad Srbijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.