Milićevim pomagačima kućni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićevim pomagačima kućni zatvor

Marko Milićev, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula, u kojoj je nastradao Luka Jovanović, danas se na saslušanju pred Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu koje vodi istragu protiv njega, branio ćutanjem, ali je najavio da će odbranu izneti u prisustvu svog izabranog branioca Dejana Ćasića. Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu doneo je danas presudu prema kojoj je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Saslušanje je trajalo 45 minuta i održano je bez prisustva javnosti, pošto je prema zakonu istraga tajna.

Advokat Milićeva nije danas došao na saslušanje zbog štrajka beogradskih advokata, koji je počeo u sredu.

Milićev nije hteo da iznosi odbranu, ali je rekao da hoće kada saslušanju bude prisustvovao advokat Ćasić, saznaje Tanjug u Palati pravde.

Milićev može, kada se završi štrajk advokata, da se Tužilaštvu obrati dopisom i zatraži da bude saslušan, odnosno da iznese svoju odbranu.

Na današnjem saslušanju Milićeva prisustvovao je advokat Marko Nikolić iz Pančeva, kog je Milićevu postavio sud kao branioca po službenoj dužnosti.

U Tužilaštvu kažu da Milićev nije ponudio nikakvu nagodbu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, kako su to preneli pojedini mediji, ali da to može da uradi do kraja krivičnog postupka.

Milićev je rekao da radi kao menadžer restorana "Bela note" i da zarađuje 23.000 dinara, oženjen je i bez dece i nema imovinu u svom vlasništvu.

Milićev je u utorak na saslušanju kod sudije za prethodni postupak odbio da odgovori na pitanje tužioca zašto se krio, gde je bio tokom bekstva kao i gde se nalazi "kantrimen", vozilo za koje se sumnja da je s njim počinio krivično delo.

On je u pritvoru zbog opasnost od bekstva i bojazni da će uticati na svedoke u toku istrage, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

U nedelju uveče je, nakon deportacije iz Kine, uhapšen na aerodromu Nikola Tesla i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Pet okrivljenih iz "kantrimena" osuđeni na kućni zatvor

Njima je ukinut pritvor u kom su bili od 18. avgusta i oni su pušteni iz Okružnog zatvora u Beogradu da se do izvršnosti današnje presude brane sa slobode.

Portparol suda Igor Veličković rekao je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo presude na osnovu zaključenih sporazuma i okrivljenima ukinuo pritvor.

Prema odluci suda, oni će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske narukvice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana.

Sudija za prethodni postupak je na ročištu, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, doneo presudu na osnovu sporazuma koje su okrivljeni juče zaključili sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Tamara Bogdanović je tako osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novanković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Sporazumnim okončanjem jednog dela postupka, značajno se ubrzava ceo proces jer se krivični postupak nastavlja samo protiv trojice osumnjičenih.

U odnosu na Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksistu Jankovića postupak se nastavlja.

Jankoviću je danas na predlog tužioca sud produžio pritvor, koji prema toj odluci može da traje do 12. oktobra, nakon čega će se ponovo razmotriri razlozi za produženje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.