Izvor: B92, 23.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milić: Hapšenje rezultat interesa

Beograd -- Bivši zamenik ministra policije Nenad Milić kaže da je hapšenje Milana Obradovića rezultat poklapanja interesa.

Milić kaže da su se u slučaju hapšenja bivšeg načelnika beogradske policije poklopili interesi više grupa i da je zato došlo do hapšenja Obradovića. "Demokratskoj stranci Srbije, generalnom inspektoru policije Vladimiru Božoviću i 'Makinoj grupi' u interesu je bilo dokazati da je u tom predmetu rađeno to što piše da je rađeno, a to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačno", kaže on.

"Jednima to odgovara da ne bi odgovarali i išli u zatvor, drugi da bi izvukli političke poene i dokazali svoju političku tezu, a treći da bi sebe spasli krivičnog gonjenja koje je mnogo teže od onog kojem se izlažu", kaže Milić.

Milan Obradović je pušten na slobodu u petak pošto mu je posle dva meseca istražni sudija Okružnog suda u Beogradu ukinuo pritvor. Istovremeno, bivšem zameniku načelnika Bezbednosno-informativne agencije Miloradu Bracanoviću pritvor je produžen mesec dana. Obradović i Bracanović uhapšeni su 22. marta na osnovu krivične prijave izdate posle izveštaja generalnog inspektora MUP-a, a zbog sumnje da su odgovorni za iznuđivanje iskaza i torturu nad članovima "Makine grupe", optužene za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.