Izvor: Blic, 22.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milena stigla na očev rođendan

Milena stigla na očev rođendan

U Kragujevac je juče, na rođendan svog oca, stigla Milena Joksimović (25) koja je 26. decembra prošle godine preživela razorni cunami u Indijskom okeanu. Suze i smeh, radost, ushićenje i uspomene izmešali su se u ovoj porodici.

Brat Miroslav, majka Slobodanka, otac Milovan i baka Milanka ne skrivaju radost. Njihova Milena je živa i zdrava. Otišla je na odmor da roni na egzotičnom ostrvu Fi Fi u Tajlandu, a zadesila ju je katastrofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kakvu savremeni svet ne pamti.

Kako Milena sama kaže, nju i njene prijatelje od smrti su razdvojila samo dva minuta.

- Mali ribarski brod na kome je bilo nas petoro uplovio je u malu uvalu samo dva minuta pre katastrofe. Bilo je tačno 10 časova i tada se pojavio prvi ogromni talas. Okolne stene su ublažile udarac, ali brod je ipak bačen na plažu. Drugi talas je polomio drvenu barku na pola. Plutali smo šokirani, a onda je naišao treći talas koji nas je bacio na pet metara visoke stene. Tu smo ostali i nismo znali šta nas je zadesilo. Predveče Tajlanđani koji su vozili naš i još jedan brodić su otplivali u okean, i više ih nismo videli. Noć je bila strašna, bez hrane i vode, ostali smo bespomoćni na pustom ostrvu. Na sebi smo imali samo kupaće kostime. Narednog dana pronašli smo jedan kokosov orah. Nas petoro, Marija iz Lazarevca, Miloš iz Švedske, njegova devojka Tina iz Koreje i Šveđanka Nina i ja, podelili smo ga na jednake delove. Prvo smo popili njegovo mleko, a onda pojeli meso. To nas je oporavilo - priča Milena.

Drugog dana sa pustog ostrva Šveđani su odlučili da otplivaju po pomoć, i oni su je i dozvali. Gliser je preostale robinzone prevezao do Puketa, gde je bolnica bila prepuna povređenih. Kragujevčanka Milena Joksimović sve do tada nije znala šta se zaista desilo. Katastrofa je bila ogromna, sutradan je prebačena za Bangkok, a nakon četiri dana za Peking. I ona je bila povređena - imala je posekotine i bila ugruvana od stena na koje ju je talas bacio. Ipak, dobro je prošla. N. Radišić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.