Izvor: B92, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović ponovo bez privilegija

Beograd -- Kako saznaje B92, bivši direktor RTS-a Dragoljub Milanović vraćen je u status zatvorenika bez privilegija u zatvoru Zabela.

Ministar pravde Dušan Petrović zahtevao je od stručnih službi da provere na osnovu čega je Milanović mogao da ima beneficije u zatvoru Zabela, koje su podrazumevale izlazak iz zatvora vikendom, iako je osuđen na kaznu od deset godina. Naime, nakon samo dve godine provedene u pritvoru, Milanović je 29. septembra 2005. prešao u zatvor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorenog tipa.

Porodice poginulih radnika RTS-a tada su oštro kritikovale ministra Zorana Stojkovića iz DSS-a, optužujući ga da je pritivzakonito Milanoviću omogućio privilegije kao naknadu za manjinsku podršku SPS-a Vladi Srbije Vojislava Koštunice i tako grubo prekršio Zakon o izvršenju zavodskih sankcija.

Majka nastradalog radnika RTS-a Žanka Stojanović traži da se utvrdi Stojkovićeva odgovornost za donošenje protivzakonite odluke, dok Mirjana Stojmenovska, takođe majka nastradalog radnika, kaže da je bilo potrebno više od dve godine da se utvrdi da je Milanović, kao odgovoran za pogibiju 16 radnika, u zatvoru u Zabeli imao povlašćen tretman.

Osim dela zbog koga je osuđen, protiv Milanovića je pred Okružnim sudom u Beogradu vođen istražni postupak i zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na osnovu dokaza o mahinacijama dok je bio direktor RTS-a.

Ova optužnica bila je, kako saznaje B92, i dodatan argument da stručne službe Ministarstva pravde vrate Milanovića u status zatvorenika bez privilegija.

Odlukom upravnika Zabele, Milanović je trenutno redar zatvorske bolnice, odnosno zadužen za njeno čišćenje. Kazna Dragoljubu Milanoviću ističe 1. septembra 2012.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.