Milanović operisan, suđenje odloženo

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović operisan, suđenje odloženo

BEOGRAD - U Okružnom sudu u Beogradu juče je po šesti put odloženo suđenje bivšem direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanoviću koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi od 38 miliona dinara.

Suđenje je odloženo jer se na sudu nije pojavio Dragoljub Milanović, koji je sudiju Bojanu Paunović obavestio da je 6. septembra imao operaciju, i da će njegovo lečenje trajati dve nedelje. Ovo suđenje se već pet puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odlagalo u poslednjih godinu dana, zbog čestih dojava o lažnim bombama u sudu, ali i na molbu Milanovićevih advokata.

Dragoljub Milanović izdržava desetogodišnju kaznu u KPZ „Zabela“ kod Požarevca zbog pogibije 16 ratnika RTS-a za vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. Okružno tužilaštvo Milovanovića tereti da je od 4. septembra 1996. do 21. avgusta 2000. godine u Beogradu, kao generalni direktor RTS-a, zloupotrebio svoj položaj , dodeljujući stanove i stambene kredite „deficitarnim kadrovima“ i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist.

On je, mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang-liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika, dodeljivao stanove u zakup zaposlenima u RTS-u, između ostalih i onima koji su ih već imali. U optužnici je navedeno da su na taj način 53 osobe dobile stanove.

Krajem avgusta prošle godine, Milanoviću su ukinute zatvorske privilegije koje je uživao od 25. septembra 2005, kada je prebačen u zatvor otvorenog tipa. Odlukom upravnika zatvora, Milanović je sada redar zatvorske bolnice, gde je zadužen za njeno čišćenje. Kazna mu ističe 1. septembra 2012. Novo suđenje je zakazano za 18. novembar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.