Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miladinović i Jurišić negiraju izjave

Beograd -- Pripadnik tzv. zemunskog klana Dragan Miladinović negirao je da je učestvovao u ubistvu Jovana Guzijana, zvanog Cuner.

Miladinovića optužnica tereti da je 5. oktobra 2002. godine telefonom obaveštavao pripadnike klana o kretanju Guzijana, koji je zajedno sa rođakom Radetom Cvetićem neposredno nakon toga ubijen. Predsednik sudskog veća Marko Kljajević predočio je Miladinoviću zapisnik iz policije u kome je govorio o Guzijanovom ubistvu.

"Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << me je vodila na lažno streljanje da bih priznao. Noćima sam izvođen iz zatvora, nakon čega sam mučen, stavljana mi je kesa na glavu, boli su me iglama, udarali po testisima. Ja sam žrtva 'Sablje'", objasnio je danas Miladinović svoju izjavu iz istrage. Miladinovićev iskaz je prekinut pošto mu je u pauzi pozlilo.

Doktor Darko Fjodorov je rekao, posle pregleda optuženog, da je Miladinović plakao i povraćao i da je došlo do psihičkog stresa zbog suđenja. Miladinović je dobio bensedin za smirenje, a zatvorskim lekarima je naloženo da ga pregledaju da bi ustanovili da li je sposoban za sutrašnji nastavak glavnog pretresa.

Danas je svoj iskaz završio i optuženi Milan Jurišić, zvani Juriško, koji je negirao da je učestvovao u otmici Slobodana Radisavljevića. "Inspektori koje znam samo kao Srđana i Popa, tukli su me i vodili da pokažem gde je Radisavljević zakopan. Ja sam pokazao na mesto na koje mi je inspektor znakom naveo. Ja, inače nisam imao nikakva saznanja gde je Bulka zakopan", rekao je Jurišić. Nakon toga mu je predočeno da je u istrazi priznao da je učestvovao u otmici Ranisavljevića, zvanog Bulka.

On je tada kazao da je Bulka prodavao drogu u Mirijevu, i da je od Ninoslava Konsantinovića dobio naređenja da Bulka mora da bude "uhapšen". "Bulka se otimao i drao dok smo ga ubacivali u kola. Odveli smo ga kod Konstantinovića u Ovču, gde je u podrumu vezan lisicama. Uveče je došao Ninoslav sa Vladom Budalom i oni su ga vezanog tukli dršakama od pištolja", rekao je Jurišić u istrazi.

On je tada naveo da su ujutro videli da je Bulka mrtav i da je odlučeno da se zakopa u šumi blizu zrenjaninskog puta. Jurišić je danas negirao taj iskaz iz istrage, istakavši da je to izjavio pod batinama i zbog obećanja da će dobiti status svedoka saradnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.