Miladinova majka saslušana u svojoj kući

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miladinova majka saslušana u svojoj kući

BEOGRAD- Majka Miladina Kovačevića, Branka, saslušana je u njenoj kući u Kuli pošto zbog lošeg zdravstvenog stanja nije bila u mogućnosti da dođe u Prvi osnovni sud u Beogradu i svedoči na suđenju bivšim srpskim diplomatama optuženim da su pomogli njenom sinu da pobegne iz Amerike u Srbiju.

Saslušanje je obavila predsednica sudskog veća sudija Ivana Ramić, pošto je medicinskim veštačenjem utvrđeno da Kovačevićeva nije sposobna da dođe na suđenje u Beograd, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je u tom sudu.

Majka je svedočila u postupku protiv bivšeg generalnog konzula u Njujorku Slobodana Nenadovića i vicekonzula Igora Miloševića, kojima se sudi zbog optužbi da su zloupotrebom službenog položaja njenom sinu Miladinu Kovačeviću pomogli da iz Amerike pobegne u Srbiju.

Kovačević je pre toga uz kauciju pušten da se brani sa slobode od optužbi američkog tužioca za teško povređivanje američkog studenta Brajana Štajnhauera 4. maja u studenstkom klubu u Bostonu.

Suđenje se nastavlja 1. juna.

Tokom ovog sudskog procesa svedočio je i Miladin Kovačević koji nije teretio bivše diplomate, navodeći da je iz SAD pobegao, jer se plašio za svoj život i bezbednost porodice, a ne da bi izbegao krivičnu odgovornost za prebijanje američkog studenta Brajana Štanjhauera 4. maja 2008. On je ispričao da su mu u srpskom konzulatu izdali privremenu putnu ispravu, ali je tvrdio da se ne seća ničeg u vezi sa traženjem i dobijanjem te isprave, pa čak ni da li je u konzulatu video Miloševića i Nenadovića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.