Izvor: RTS, 11.Mar.2021, 14:12

Milačić priznao krivicu za sedam meseci kućnog zatvora

Bivši načelnik beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogvicu, i zabranu rada u MUP-u od pet godina.
Milačić je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je potvrdio sud.
Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević rekla je za Tanjug da je okrivljeni u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.
Takođe, Milačiću je izrečena mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočevićeva.
Milačić je uhapšen 12. febraura, a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja.
Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.
Milačiću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana, a odluka suda o produženju ili ukidanju očekuje se najkasnije sutra.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši načelnik UKP priznao krivicu - kazna sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogicu

Izvor: B92, 11.Mar.2021

Bivši načelnik UKP priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogicu, i zabranu rada u MUP-u od pet godina...Ilija Milačić je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.