Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijović u svojoj kući u Beogradu

Podgorica, Beograd -- Vasilije Mijović nije u zatvoru, već u porodičnoj kući u naselju Banovo brdo, rekao njegov advokat Zoran Piperović.

Bivši pripadnik srpske i crnogorske policije Vasilije Mijović uhapšen je u ponedeljak u Podgorici po poternici MUP-a Srbije kako bi bio upućen na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod Zabela kod Požarevca, zbog saobraćajne nesreće pre 11 godina kod Vrbasa, kada su poginule dve maloletne osobe.

Piperović je medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je njegov klijent zadržan u požarevačkoj policiji, gde je, prema njegovim rečima, tokom ispitivanja utvrđeno da nije dobio sudski poziv za izdržavanje kazne i da nije odbio da se odazove na poziv suda. "Data mu je mogućnost da uloži žalbu, što je on juče i učinio, pa mu je odobreno odlaganje izvršenja kazne", rekao je Piperović.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zabela Dragoljub Brajović rekao je Vijestima da Mijović nije prebačen u tu ustanovu.

Vasilije Mijović je jedan od aktera spornog filma o kupovini glasova za nezavisnu Crnu Goru i tužilaštvo ga sumnjiči za povredu slobode i opredeljenja pri glasanju, za izazivanje panike i nereda i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.