Mihajlovićeva: Odluka Crne Gore politička, odluka našeg Direktorata ekonomska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 09:58

Mihajlovićeva: Odluka Crne Gore politička, odluka našeg Direktorata ekonomska

@Vlada Republike Srbije otvorila je svoje granice za sve, nismo uvodili epidemiološko-protekcionističke mere, jer smo seli sa svojim epidemiolozima, procenili situaciju i shvatili da možemo da otvorimo granice. Odluka da naši građani ne mogu da uđu u Crnu Goru je politička i zbog nje svi trpe štetu – i naši i crnogorski građani. Bilo kakve granice i blokade u Evropi u 21. veku su neodržive i očekujem da će se to brzo rešiti“, izjavila je jutros potpredsednica Vlade Srbije i ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u "Temi jutra" na TV Prva, rekla i da je odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva da se zabrani sletanje avionima "Montenegro erlajnsa" u Srbiju ekonomska.

"Nema nikakvog sukoba niti politike u tome. Odluka je čisto ekonomska. Naša nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" podnela je zahtev za sletanje u Crnu Goru i do današnjeg dana nije dobila to odobrenje. Onda se desila odluka crnogorskih vlasti o zabrani ulaska naših državljana u Crnu Goru i "Montenegro erlajns" je tražio dozvolu za dodatne letove. Recite mi koji ministar u našoj vladi bi mogao na to da kaže: "Da, važi, nema problema"? Kao ministarka saobraćaja, ja ne mogu da radim protiv interesa svoje zemlje", rekla je ona.

Potpredsednica Vlade dodala je i da je odluka Crne Gore štetna za sve – i za Srbiju, Crnu Goru i ceo region, jer smo svi toliko mali, da bi trebalo da se držimo zajedno, a ne da pravimo probleme jedni drugima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Devet milijardi evra za nove infrastrukturne projekte - gradiće se putevi i pruge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020

"Srbija je danas politički stabilna država, sa stabilnim budžetom koji nam omogućava da realizujemo velike infrastrukturne projekte u koje će u okviru investicionog plana 2020-2025. biti uloženo devet milijardi evra", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.