Izvor: B92, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović o spornim događajima

Beograd -- Bivši ministar policije kaže da izjava bivšeg šefa DB-a Radeta Markovića, objavljena u njegovoj knjizi, nije službena tajna.

Naime, tu izjavu, koja se između ostalog odnosi na saradnju Slobodana Miloševića i Željka Ražnovića, ali i na 600 kilograma heroina koji se nalazio u sefu Komercijalne banke, pravnici su okrakterisali kao kršenje zakona. Na osam stranica, Mihajlović je na uvid čitaocima stavio deo izjave koju je Radomir Marković dobrovoljno dao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i potpisao 17. maja 2001, koja mu je, kako kaže, "došla do ruku".

Dušan Mihajlović tvrdi za B92, međutim, da je sporni sastanak organizovan na zahtev Radeta Markovića, a da je on, posle ubeđivanja tadašnjeg šefa DB-a Gorana Petrovića, pristao na to.

B92: Zašto ste kao ministar policije pristali da se sastanete, da izvadite čoveka iz zatvora?

Mihajlović: Ja nisam iz zatvora izvadio nikoga, znači on je tražio, on to ima pravo i to je urađeno po zakonu, a svako ko bi pomogao da se rasvetle zločini od Stambolića do Ibarske magistrale ne da bih ga vodio na večeru, nego bih učinio sve što mogu za njega, u skladu sa zakonom. Znači, ja se pitam samo da ste vi bili ministar i da vam neko kaže da hoće neko da vam otkrije sve tajne i da vam reši sve probleme kojima se vi bavite, kojima se vaše ministarstvo bavi, i vi bi odbili, nećete da čujete tog čoveka, iako je to po zakonu. Pa, svaki građanin može da dođe kod ministra i da mi kaže sve o svačemu.

Mihajlović je naveo u Kažiprstu Radija B92 i da je Marković u tom razgovoru pokušao da opravda sebe za zločin na Ibarskoj magistrali, kao i da je trebalo da kaže "mnogo veće tajne".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.