Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlov: Ne dostavljam stenograme

Beograd -- Dejan Mihajlov izjavio da nije njegov posao da dostavlja stenograme sa sednica Vlade medijima.

On je najavio da će to učiniti ako mu vlada naloži. Iako je B92 još u petak od Mihajlova, formalno odgovornog za čuvanje transkripata koji su službena tajna, zatražila odgovor o autentičnosti dokumentata objavljenih u NIN-u, kao i kako su se oni pojavili u tom nedeljniku, odgovor tog funkcionera stigao je tek danas.

Mihajlov, međutim, nije odgovorio nama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već agenciji Beta, i to ne na pitanja koja mu je B92 zvanično postavila, preko vladine kancelarije za medije.

"Moj posao kao generalnog sekretara vlade nije da medijima dostavljam stenograme sa sednica vlade, tako da ja nisam prava adresa za odgovor na pitanje ko je nedeljniku NIN dao stenograme. Na to pitanje odgovor se, naravno, mora potražiti u redakciji NIN-a", rekao je Mihajlov agenciji Beta.

"Hteo bih da naglasim da, ako mi vlada naloži da medijima dostavim stenograme i fono zapis sa sednice vlade koja se pominje u nedeljniku NIN da bi se videlo da li se radi o autentičnim ili falsifikovanim stenogramima, ja ću to, naravno, po nalogu vlade, i učiniti", dodao je Mihajlov.

Prema poslovniku o radu Vlade u članu 62 stoji da su stenogrami službena tajna stroge poverljivosti i da je za njihovo čuvanje odgovoran generalni sekretar. Na toj je funkciji u sadašnjoj i prethodnoj vladi Dejan Mihajlov, tako da on jedini može da odobri da se koriste.

U međuvremenu, iz NIN-a tvrde da su stenogrami verodostojni. Beogradski nedeljnik objavio je u broju od petka, 6. jula, navodne stenograme sa sednica vlade, u kojima se navodi da je premijer Srbije Zoran Đinđić bio protiv zahteva za razoružavanje i rasformiranje pripadnika pobunjene JSO, u novembru 2001. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.