Migranti pronađeni među džakovima đubriva

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti pronađeni među džakovima đubriva

Na železničkom graničnom prelazu Vršac carinici su, u saradnji sa službenicima železnice i graničnom policijom, u jednom od vagona teretnog voza pronašli 17 migranata, od čega 13 odraslih osoba i četvoro dece mlađeg uzrasta.
Teretni voz kojim je iz Rumunije transportovano veštačko đubrivo ka Novom Sadu zaustavio se radi graničnih formalnosti na železničkom graničnom prelazu Vršac, gde je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fitosanitarna inspekcija uzela uzorke robe radi kontrole.

Dok je voz stajao na koloseku, čekajući da se kompozicija voza prekombinuje, službenici železnice su čuli da iz jednog vagona dopiru ljudski glasovi i o tome odmah obavestili graničnu policiju i carinu, saopštila je Uprava carine.
Prilikom detaljne kontrole utvrđeno je da je oštećena jedna od tri carinske plombe, zbog čega su carinici vagon otvorili i u njemu, među ogromnim vrećama veštačkog đubriva, pronašli 13 odraslih osoba i četvoro dece mlađeg uzrasta.
Prema nezvaničnim informacijama, migranti su u vagon ušli 19. marta tokom noći.
U tome im je, prema njihovim izjavama, pomogao neko ko ih je slagao da voz ide ka Nemačkoj.
Prevoz migrantima je naplaćen tom prilikom 2.000 evra po osobi.
Migrante je u dalju nadležnost preuzela policija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Migranti se krili u vještačkom đubrivu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2019

BEOGRAD/VRŠAC - Carinici u Srbiji su na željezničkom graničnom prelazu Vršac pronašli 17 migranata u vagonu teretnog voza iz Rumunije kojim je transportovano vještačko đubrivo ka Novom Sadu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Migranti u teretnom vozu

Izvor: Danas, 21.Mar.2019

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na železničkom graničnom prelazu Vršac, pronašli 17 migranata u jednom od vagona teretnog voza kojim je iz Rumunije transportovano veštačko đubrivo ka Novom Sadu. Članak Migranti u teretnom vozu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.